Iida Sääskilahti Tapio Sointu stipendin saajaksi

1.6.2019


M. Kotakorva

Lapin Paistinkääntäjien hallinnoimasta Tapio Soinnun muistorahastosta on luovutettu valmistuneelle hotelli-, ravintola ja cateringalan opiskelijalle kannustestipendi. Tämän vuoden stipendi myönnettiin koulutuskeskus Redun kokkiopinnot suorittaneelle Iida Sääskilahdelle.

Iida on tuore kokkien Suomen mestari ja lisäksi huippumotivoitunut ja menestynyt työpaikoilla, myös esimerkillinen opiskelija.

 

Lapin Paistinkääntäjät luovuttaa opinnoissaan menestyneelle kokkiopiskelijalle hallinnoimansa Tapio Sointu-rahaston stipendin. Stipendin kautta kunnioitamme ja vaalimme arvostetun ammatinopettajan Tapio Soinnun arvokasta työtä lappilaisen ruoan ja ruokakulttuurin hyväksi. Sointu toimi Paistinkääntäjien Lapin voutina 28 vuoden ajan ja hänellä oli sydämessään paikka lappilaiselle hotelli-ja ravintola-alan koulutukselle ja alan osaamiselle. Stipendin kautta haluamme tuoda esiin korkeaa ammatillista keittiö-ja palveluosaamista ja sen merkitystä erityisesti Lapin-, mutta myös koko Suomen matkailulle. On tärkeää, että alan ammatillinen koulutus nähdään merkitykselliseksi, sitä halutaan ylläpitää, mutta myös kehittää. Laadukkaan ammatillisen koulutuksen kautta kasvava ja kehittyvä matkailuelinkeinomme saa osaavia taitajia. Toivomme stipendin saajan, valmistuvan kokin, kehittävän itseään ravintola-alan uusiin haasteisiin myös jatkossa.Työura vaatii ajan seurantaa ja sen mukana kulkemista.

Aiemmin stipendi on myönnetty

Anton Luiro (2018)

Katariina Sirviö (2017)

Elmo Salomaa (2016)