Juha Laurila johtaa Lapin Paistinkääntäjiä

18.3.2019

Lapin Paistinkääntäjät vastaa kansainvälisen Chaine des Rotisseurs järjestön Suomen päätapahtuman järjestelyistä elokuussa Rovaniemellä. 
Kuvassa järjestelytoimikuntaa; edessä Pirjo Periviita ja Martti Kotakorva.  Vasemmalla Kirsi Karhu, Eija Karppinen, Sanna Kuusisto ja Aimo Karppinen. Takana vasemmalla Lassi Periviita, Lapin vouti Juha Laurila ja Kaleva Parkkonen.
Lapin Paistinkääntäjät vastaa kansainvälisen Chaine des Rotisseurs järjestön Suomen päätapahtuman järjestelyistä elokuussa Rovaniemellä. Kuvassa järjestelytoimikuntaa; edessä Pirjo Periviita ja Martti Kotakorva. Vasemmalla Kirsi Karhu, Eija Karppinen, Sanna Kuusisto ja Aimo Karppinen. Takana vasemmalla Lassi Periviita, Lapin vouti Juha Laurila ja Kaleva Parkkonen.

Juha Laurila johtaa Lapin Paistinkääntäjiä

 

Lapin Paistinkääntäjien vuosikokouksessa puheenjohtajaksi valittiin jatkavana Juha Laurila Rovaniemeltä, hän toimii myös Lapin Paistinkääntäjien voutina, järjestön arvolla Bailli de Laponie. Muut hallitukseen valitut ovat Eija Karppinen (Vice- Argentier), Kaleva Parkkonen (Vice- Conseiller Gastronomique), Sanna Kuusisto (Vice- Echanson) ja Martti Kotakorva (Vice- Charge´ de Presse). Lapin Paistinkääntäjiin kuuluu 187 jäsentä. Yhdistyksen vuoden 2019 päätapahtuma on kiireettömän kesäkapitulin järjestäminen ja isännöinti. Tapahtuma on vuosittainen Suomen järjestön päätapahtuma. Lapin kapituli nostaa esille pohjoisen keittiön uniikkeja, aitoja raaka-aineita ja vahvaa keittiöosaamista. Näitä aistitaan itseoikeutetusti myös elokuisen viikonvaihteen tapahtuman ruoka- ja juomatarjonnassa.

 

Tulevat Nuorten Kokkien SM kisat ovat myös Lapin järjestelyvastuulla. Lapin edustajana toiminut nuori kokki Torniolainen Niko Tähti voitti kuluvan vuoden SM tittelin Tampereen kilpailussa ja lähtee Suomen edustajana kansainväliseen mestaruuskilpailuun. Tämän vuoden maailmanmestaruuskilpailut kisataan Kanadan Calgaryssa syyskuussa 2019.

 

Lapin Paistinkääntäjät järjestää lisäksi omalle jäsenistölleen toimintavuonnaan erilaisia ruokaillallisia, työpajoja ja koulutustilaisuuksia. Lisäksi järjestön merkittävän tunnuksen saaneet alueelliset kilpiravintolat toteuttavat yhteisen kansainvälisen kilpipäivän 13.4. Lapissa tämän arvotetun tunnuksen, järjestön kilven omaa 11 tasokasta ruokaravintolaa. Lapin kilpiravintolat sijaitsevat Saariselällä, Levillä, Ylläksellä, Sallassa, Pyhällä, Kemissä, Muoniossa ja Rovaniemellä