Kilpikriteerit

  • Ravintolan toiminnan on täytettävä Chaîne des Rôtisseurs Finlanden yleiset tavoitteet kuten kansallisen keittiön vaaliminen, gastronomian kehittäminen, alueellisten sekä kulinaaristen perinteiden säilyttäminen ja kehittäminen.
  • Kilvet ovat ennen kaikkea merkki ravintolan laadusta, sen ruoka- ja palvelutuotteen korkeasta tasosta.
  • Laadun tulee pysyä samana sesongista ja tilauksesta toiseen.
  • Kilpi luovutetaan vain yhtä nimettyä ravintolaa tai sen osaa varten.
  • Kilpiravintolan ruoan tulee olla ammattimaisesti valmistettu, esille laitettu ja tarjoiltu.
  • Tuotevalikoiman tulee olla monipuolinen niin raaka-aineiltaan kuin valmistusmenetelmiltään.
  • Ruoan tulee olla puhdasta ja hygieenisesti valmistettua.
  • Ruoan tulee olla hyvän makuista sekä rakenteellisesti ja ulkonäöllisesti onnistunutta.
  • Viinilistan tulee olla monipuolinen: eri ikäisiä viinejä eri alueilta ja eri rypälepohjalta, ja niiden pitää tukea ruokalistaa.
  • Kilpiravintolan tulee olla yksilöllinen.
  • Kilpiravintolan tulee tarjota asiakkailleen –  etenkin järjestömme jäsenille –  joka suhteessa miellyttävää ravintolakokemusta ja osaamista tuotteiden, palveluiden ja fyysisten puitteidenkin osalta.
  • Ravintolassa on oltava mahdollisuus ruokailuun rauhassa ilman häiriötekijöitä, kuten tanssia tms.
  • Ravintolassa tulee olla järjestön jäsen sekä salin että keittiön puolella ja vähintään toisen näistä jäsenistä on oltava Maître-arvolla. Maître-arvon käädyt on luovutettu ravintolan vastaaville henkilöille jo ennen kilven myöntämistä.
  • Kilpiravintola voi olla myös tilaus- tai kausiravintola.

Kilpiyrityksien arviointilomakkeet

Ravintolakilpi