Ota ensin yhteys alueelliseen voutineuvostoosi

Ravintola voi itse ottaa yhteyttä paikalliseen voutineuvostoon, tai voutineuvosto voi ehdottaa yritykselle kilpien hakuprosessin käynnistämistä.

Kilpien saannin muiden edellytysten täytyttyä myös yrityksen vastuuhenkilöiden on oltava hyväksytyt järjestön ammattilaisjäseniksi.

Yrityksen tavoitellessa kilpeä, valmistellaan esitys yhdessä alueen voudin ja -voutineuvoston kanssa . Esitys annetaan kansalliselle puhelmiehistölle, joka tekee lopullisen päätöksen hyväksymisestä. 

Ravintolan / kilpimyymälän toiminta ja tuotteiden laatu tarkistetaan vuosittain paikallisen voutineuvoston toimesta. Jos ravintolan omistajuudessa tai konseptissa tapahtuu muutoksia, kilpien säilyminen arvioidaan aina uudelleen. Kilvet ovat järjestön omaisuutta.