Maaliskuu -Ravintola Gösta

 

Aukioloajat: ti-su 11-18 (1.1.-31.5.2017 ja 1.9.-31.12.2017) ma-su 11-18 (1.6.-31.8.2017)

Pöytävaraukset: 0407085572 tai ravintola@ravintolagosta.fi

Ravintolan kotisivut: www.ravintolagosta.fi

Osoite: Joenniementie 47, 35800 Mänttä

Jäsenetuna: 
Rotisseur –jäsenkorttia näyttämällä tarjoamme lasillisen kuohuvaa Ruokamatka-illallisen yhteydessä

RUOKAMATKA ON TAIDEMATKA – Puhtaiden makujen Ravintola Gösta

Ravintola Gösta sijaitsee keskellä suomalaista järviluontoa, upean taidemuseon sydämessä. Taiteen täyteinen ympäristö tarjoaa innostavia virikkeitä ja koskettaa sielua, tyylikäs veistospuisto ja järvimaisema rauhoittavat. Ravintola ammentaa sisältönsä tästä ympäristöstä ja tarjoaa yhtä korkeatasoisia elämyksiä kuin sitä ympäröivä taide ja arkkitehtuuri. Ravintolan toimintaympäristönä ovat Serlachius-museo Göstan v. 2014 Puupalkinnolla palkittu paviljonki ja tunnelmallinen talonpoikaispirtti Autereen tupa, Joenniemen kartanon entisen pehtorin koti.

Suomalaisuus ja paikallisuus näkyvät sekä ravintola Göstassa että Serlachius-museoissa. Monet suomalaisuuden kulmakivet ovat olennainen osa kohdetta: kansalliset taideaarteet, metsäteollisuuden tarina ja pienen paikkakunnan hengittäminen sen tahtiin, arkkitehtuuri suomalaisesta talonpoikastuvasta niukkalinjaiseen puurakentamiseen, metsä- ja järviluonnon antimet. Samalla visiitillä pääsee suomalaisuuden ytimeen useasta eri näkökulmasta.

Puhtaita makuja lähituottajien raaka-aineista

Ravintola Göstan puhtaat maut syntyvät pääsääntöisesti kotimaisista, paikallisista raaka-aineista. Ravintola sijaitsee keskisen Suomen maaseudulla, keskellä metsiä, järviä ja viljavainioita ja hyödyntää lähiseudun tuottajien antimia annoksissaan. Riista, marjat, kasvikset ja sienet löytyvät alueen puutarhoista ja metsistä. Paikallisten kalastajien aamulla saatu kuhasaalis näkyy ravintolan ruokatarjonnassa samana päivänä.

Ravintola Göstaa luotsaa keittiömestari Henry Tikkanen, Vuoden kokki 2001. 
Makuelämykset syntyvät laadukkaista sesongin mukaisista paikallisista raaka-aineista.
”Kaikki mitä tehdään, tehdään tinkimättömästi ja kunnolla. Olen aina ollut kiinnostunut ruuasta, ja olen onnellinen että olen saanut varttua sen parissa. Olen myös lapsesta saakka valmistanut ruokaa, vaikka tiesinkin haluavani kokiksi vasta aikuisiällä. Ruuassa minua viehättävät, niin tylsää kuin se onkin raaka-aineet. Tuoreet, ensiluokkaiset raaka-aineet ovat oman työni suola. Tuntuu vuosi toisensa jälkeen joululta, kun esim. ensimmäiset varhaisperunat tai mansikat saa käsiinsä. Ruuan valmistaminen on käsityötä ja asiakkaiden palvelemista. Haluan ruuallani tehdä asiakkaat onnellisiksi, ja se päämäärä haastaa minut joka päivä. Kummallista kyllä se tuo tähän työhön edelleen omanlaisen jännityksensä, haluan onnistua joka päivä, jokaisen annoksen kohdalla.”

Ravintola Gösta kokoaa myös eturivin kokkeja Suomesta ja maailmalta tarjoamaan uusia makunautintoja taiteen tyyssijassa. Vuosittain järjestetään 2-4 Ruokamatka on taidematka -teemaillallista, joissa nähdään aina uusi tähtikokki. Huhtikuun illallisella keittiömestarivieraaksi saapuu Marko Palovaara Bistro O matista. Ruokahalua herätellään Ahti Lassilan Walking Bass –ohjelmallisella näyttelykierroksella.

Lue lisää: http://ravintolagosta.fi/ruokamatka-on-taidematka-kokkivierailijana-marko-palovaara-22-4-2017/

Tervetuloa nauttimaan!

Henry Tikkanen, ravintoloitsija
Maitre Rôtisseur
Confrérie de la Chaine des Rôtisseurs
 
Anu Huhtala, ravintolapäällikkö
Chef de Table
Confrérie de la Chaine des Rôtisseurs
 

Kuvat: Serlachius-museot ja ravintola Gösta