Ravintolalle myönnetty Paistinkääntäjien kilpi on järjestön korkein tunnustus, se on merkki ruoka- ja palvelutuotteiden korkeasta tasosta. Kilpikriteerien mukaan ruoan tulee olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta sekä puhdasta, hygieenisesti valmistettua ja turvallista. Valikoiman tulee olla monipuolinen niin raaka-aineiden kuin valmistusmenetelmien suhteen. Kilpiyrityksen tulee täyttää kriteerit sesongista riippumatta.

Ravintolakilpi
Myymäläkilpi

Merkki korkeasta laadusta ja osaamisesta

Kilpikriteerit

  • Ravintolan toiminnan on täytettävä Paistinkääntäjien yleiset tavoitteet kuten kansallisen keittiön vaaliminen, gastronomian kehittäminen, alueellisten ja kulinaaristen perinteiden säilyttäminen sekä kehittäminen.
  • Kilvet ovat ennen kaikkea merkki ravintolan laadusta: sen ruoka- ja palvelutuotteen korkeasta tasosta.
  • Laadun tulee pysyä samana sesongista ja tilauksesta toiseen.
  • Kilpi luovutetaan vain yhtä nimettyä ravintolaa tai sen osaa varten.
  • Kilpiravintolan ruoan tulee olla ammattimaisesti valmistettu, esille laitettu ja tarjoiltu.
  • Tuotevalikoiman tulee olla monipuolinen niin raaka-aineiltaan kuin valmistusmenetelmiltään.
  • Ruoan tulee olla puhdasta ja hygieenisesti valmistettua.
  • Ruoan tulee olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta.
  • Viinilistan tulee olla monipuolinen: eri ikäisiä viinejä, eri alueilta ja eri rypälepohjalta ja niiden pitää tukea ruokalistaa.
  • Kilpiravintolan tulee olla yksilöllinen.
  • Kilpiravintolan tulee tarjota asiakkailleen ja varsinkin järjestömme jäsenille joka suhteessa miellyttävää ravintolakokemusta ja osaamista, tuotteiden, palveluiden ja fyysisten puitteidenkin osalta.
  • Ravintolassa on oltava mahdollisuus ruokailuun rauhassa ilman häiriötekijöitä, kuten tanssia tms.
  • Ravintolassa tulee olla järjestön jäsen sekä salin että keittiön puolella ja vähintään toisen näistä jäsenistä on oltava Maître-arvolla. Maître-arvon käädyt on luovutettu ravintolan vastaaville henkilöille jo ennen kilven myöntämistä.
  • Kilpiravintola voi olla myös tilaus- tai kausiravintola.

Kilpiyrityksien arviointilomakkeet

PDF-tiedostoArviointilomake_ravintola2015.pdf (82 kB)
PDF-tiedostoArviointilomake_myymala2015.pdf (81 kB)