Kilpipäivänä juhlitaan Suomalaista ruokakulttuuria

Rôtisseurs-kilpipäivä

Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineiden käyttöä. Tapahtuma järjestetään saman päivän aikana eri puolilla maailmaa

Kilpiravintoloissa ja -myymälöissä järjestetään erilaisia tempauksia jotka ovat avoimia kaikille. Päärooli ympäri Suomea järjestettävissä tapaukissa on tietenkin ruoka. Lue lisää kilpipäivän taustoista.

TULEVAT KILPIPÄIVÄT:  la 25.04.2020 ja la 24.04.2021

Korkeatasoiset ravintolat eivät ole keskittyneet vain pääkaupunkiseudulle, vaan ulkopuolisen toimijan tarkastamia ja luokittelemia huippuravintoloita löytyy ympäri Suomea. Tunnustuksena korkeasta laadustaan ravintolat ovat saaneet kilven, jonka on myöntänyt maailman vanhin ja suurin kansainvälinen gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät. Kilpi on myönnetty noin 90 ravintolalle sekä muutamille herkkumyymälöille Suomessa.

Kilpipäivään voi osallistua monin tavoin:

 

Käytä käätyjä päivän aikana

Käädyt ovat järjestömme tunnetuin symboli. Ne toimivat myös erinomaisena keskustelun avaajana.

Toivomme, että kilpipäivänä äsenet käyttäisivät käätyjä vieraillessaan kilpiravintoloissa tai kilpipäivän muissa tapahtumissa. Erityisesti ammattilaisjäseniämme pyydämme käyttämään käätyjä myös mahdollisen työpäivänsä aikana . 

Vieraile kilpiravintoloissa, kilpimyymälöissä tai osallistu muihin kilpipäivän tapahtumiin

Monissa kilpiravintoloissamme on kilpipäivän aikana erityismenu, joka on suunniteltu täydellä sydämellä. Useissa kilpimyymälöissä on erityisiä maistatuksia ja vinkkejä ajankohtaiseen reseptiikkaan. Kilpipäivän aikana järjestetään myös muita avoimia tilaisuuksia.. Käy siis nauttimassa herkullinen ateria, hae vinkkejä omaan reseptiikkaan tai vieraile avoimissa tapahtumissa. Katso järjestettävät tapahtumat kunkin voutikunan omilta sivuilta

Osallistu kilpipäivään sosiaalisessa mediassa ja voita 200€ lahjakortti kilpiyritykseen
- Osallistu myös näin kansainväliseen kilpipäivään ja kv-kuvakilpailuun

Kansainvälisen kilpipäivän tapahtumat linkittyvät yhteen sosiaalisessa mediassa. Sosiaalinen media tarjoaa myös ainutlaatuisen pohjan jäsenten keskinäiselle verkottumiselle. Kilpipäivän aikana tapahtumissa on käytössä someseiniä, jonka myötä kaikki päivän omilla hästägeille #chaineday, #worldchaineday tai #chainedesrotisseurs linkitetyt postaukset tulevat näkyviin seinälle ympäri. Tämän helpompaa ei tunnelmien jakaminen ympäri maailmaa voi olla, joten näytetään maailmalle kuin kilpipäivää sen synnyinmaassa juhlitaan!

Yksi kilpipäivään linkittyvä sosiaalisen median postaus palkitaan Suomessa 200€ lahjakortilla valittuun kilpiravintolaan tai kilpimyymälään. Ota siis kuva tai tee tekstipäivitys kilpipäivänä ja merkitse se hästägillä #kilpipäivä tai kansainvälisellä #Chaineday tai #worldchaineday ja osallistu kilpailuun!

Kansainvälisesti järjestetään lisäksi kuvakilpailu, johon voit osallistua postittamalla kuvasi sosiaaliseen mediaan ja linkittämällä sen #chaineday, #worldchaineday tai #chainedesrotisseurs.

Rotisseurs kilpi

Kilpi on merkkinä ruoan ja palvelun korkeasta tasosta. Laatua seurataan jatkuvasti julkisilla arviointikriteereillä joissa huomioidaan tarjoiltavan ruuan laatu ja henkilökunnan osaaminen sekä ystävällisyys.  Myymälöissä painotetaan tiskeillä myytävän ruoan laatua, monipuolisuutta sekä osaamista.

Kaikki kilpiyritykset ovat myös sitoutuneet kehittämään Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa.

Kilvellä saaneita ravintoloita löytyy Suomesta 34 eri paikkakunnalta. Kilven saaneita ruokamyymälöitä on kahdeksassa eri kaupungissa. Kilpi on kansainvälinen tunnus ravintolan korkeasta laadusta. Kilpitunnus on käytössä noin 80 maassa. Kaikki Suomen kilpiyritykset sekä kilven myöntämisen kriteerit.

OSALLISTU KILPIPÄIVÄÄN SOSIAALISESSA MEDIASSA

Kilpipäivä on kansainvälinen tapahtuma, ja eri maiden tapahtumat verkottuvat toisiinsa sosiaalisessa mediassa käyttämällä #chainedesrotisseurs ja #worldchaineday. Ole osa kansainvälistä kilpipäivää Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissa. Linkkaamalla kuvan kilpipäivästä osallistut myös kansainväliseen valokuvauskilpailuun. 

Suomessa on myös kilpipäivänä on somekilpailu, jossa voi voittaa 200 euron lahjakortin jakamalla kilpipäivään liityvän viestin tai kuvan Twitterissä, Instagrammissa tai Facebookissa ja liittämällä siihen #kilpipäivä.

 

Kilpipäivä-hastag

 
#kilpipäivä (suomeksi)
#Chaineday, #worldchaineday (englanniksi)
#chainedesrotisseurs