Karjala

IsoKristiinan Tapuska-tapahtumassa olivat mukana vasemmalta Hannu Karhapää, Timofey Naydis, Juhani Ellonen, Raili Häsä, Juha Pöllänen, Ulla Liukkonen, Heikki Koskinen, Tarja Hovilainen ja Tarja Tiimo sekä kuvaan sattunut tyytyväinen asiakas.

KARJALAN PAISTINKÄÄNTÄJIEN KILPI-PÄIVÄ

 

Vietimme yhdessä Karjalan Keittiömestareiden kanssa Karjalan Paistinkääntäjien Kilpi-päivää järjestämällä ruokatapahtuman kauppakeskus IsoKristiinan aukiolla. Kilpi-päivää vietettiin myös Kilpi-ravintoloissamme tarjoamalla juhlan kunniaksi räätälöityjä menuja.

Kaunis sää ja samalle päivälle sattuneet vaalit houkuttelivat runsaasti ihmisiä IsoKristiinaan. Kun vielä myytävä tuotekin oli houkutteleva, ei ole ihme, että kauppa kävi mainiosti. Liukkosen Ullan perinneruoka lepuskasta kehittelemä Tapuska herätti yleisön kiinnostuksen. Tapahtuman tuotto luovutetaan hyvään tarkoitukseen, lasten hyväksi. Tapuskat näyttivät maistuvan kaikenikäisille, parivuotiaasta aina 103-vuotiaalle saakka.

Kiitokset myös yhteistyökumppani Atrialle, joka oli mukana tapahtumassa. 

Kilpi-ravintoloista olivat mukana Kilpi-päivässä Ravintola Wolkoff, Wanha Fiskari ja Le Biff Holiday Club Saimaa.

Wolkoffin Sirja Pasanen on varsin tyytyväinen Kilpi-päivän antiin. Menua käytiin syömässä erilaisissa porukoissa. 

- Tämä taisi olla jo toinen vuosi (viime vuosi täisi jäädä välistä) kun järjestimme kilpipäivän. Ajatus on mainio ja olen sitä mieltä että, hyvillä mielin voimme jatkaa ensi vuonna, hän sanoo.

Pasasen mukaan ensi vuonna tapahtumaa voitaisiin markkinoida jo vieläkin aikaisemmin, jotta se houkuttelisi lisää asiakkaita ravintolaan.

Iloiset Kilpi-päivän torikauppiaat Ulla Liukkonen ja Heikki Koskinen.
Tapuskat kiinnostivat yleisöä ja kauppa kävi mukavasti.
Tapuskoja esittelemässä vasemmalta Tarja Hovilainen, Raili Häsä, Ulla Liukkonen ja Heikki Koskinen.
Kuva goSaimaa

 

Tervetuloa Karjalan voutikunnan sivuille

 

Karjalan voutikunnan toiminta-alue kattaa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnat. Alueen ruokakulttuurin yhdistäviä piirteitä ovat rajan läheisyys, ortodoksisen uskonnon vaikutus sekä karjalainen kansanluonne ja vieraanvaraisuus.

Voutikuntamme yhtenä tavoitteena on vaalia juuri karjalaista vieraanvaraisuutta ja perinneruokia.  Voutikuntamme on aktiivinen toimija, joka edistää ruokakulttuurin leviämistä ja hyvien pöytätapojen kunnioittamista karjalaisissa kodeissa, työyhteisöissä ja erilaisissa tapahtumissa.

 

JÄSENPALSTA

 

Tulevia jäsentapahtumia

 

Jäsenkyselyn tuloksiin viitaten olemme halunneet monipuolistaa jäsentilaisuuksien tarjontaamme, joten vuoden ohjelmarunkomme on suuunniteltu seuraavanlaiseksi:

12.6        Skumppaa Upseerikerholla

29.6        Viinin- ja muiden jalojen juomien äärellä Huvilalla 

23-25.8.  Suurkapituli Rovaniemellä

21.09      Toimittajavierailu Kouvolan seudulla 

16.11       Vierailu Porvooseen Ravintola Wanha Laamanni

 

POSTIA JÄSENILTÄ

 

Hyvät paistinkääntäjät ja arvoisat kollegat

 

Haluan kirjoittaa yhteistyöstä meidän ruuan eri alojen parissa toimivien yhdistystemme välillä.

Olen itse monessa mukana ja seuraan hyvin läheltä kaikkia muita toimijoita, joten voin sanoa, että olen tässä asiassa näköalapaikalla.

Ruoka-ala huolettaa minua, sillä yhdessä tekemällä voisimme saada paljon enemmän aikaiseksi, vaikka etenemällä pienin askelin. Aloitetaan ensin omasta maakunnastamme ja sitten laajennutaan koko maata käsitteleväksi.

Tavalliset suomalaiset eivät välttämättä tiedä, mitä kukin yhdistyksemme tekee ja mitkä ovat niiden toiminta periaatteet. Miksemme kokoontuisi yhteen ja kertoisimme jokainen, mitä tavoitteita ja toimintatapoja meillä jokaisella on.

Olin itse vasta äskettäin puhumassa Säätytalolla, yhteisen ruokapöydän ääressä Keittiömestareitten ja Kokkimaajoukkueen puolesta. Kerroin siellä mitkä ovat meidän yhteiset tavoitteemme ja millä saamme nuoria mukaan yhdistykseemme. Aihe oli hyvin mielenkiintoinen ja selvitys jatkuu vielä.

Tällä matkalla Maa- ja Kotitalousnaisten puheenjohtaja kysyi minulta, voisimmeko tehdä yhteistyötä. Mikä ettei, eihän se ole keneltäkään pois. Meidän ei pitäisi olla itsekeskeisiä ja leikkiä vain omalla hiekkalaatikollamme, vaan avartaa tätä ”hiekkalaatikkoa” isomaksi.

Emme saa nuoria liittymään toimintaamme, jollemme näytä oikeita askelmerkkejä ja eikös niin sanota työelämässä, että työntekijä peilaa sitä, minkälaiset askelmerkit esimies ja työpiiri itse antaa. Sama pätee myös yhdistystoimintaan.

Toiminnan pitää olla avointa, ulospäin suuntautuvaa sekä rehtiä ja reilua.

Valitettavasti moni yhdistys elää yhteistyökumppaneitten ja talkootyön varassa. Rahat ovat tiukassa, joten näytetään, että yhteistyö kannattaa.

Olen monesti heittänyt haasteen ruuan alan toimijoille - tehdään yhdessä!

Monta asiaa on tapahtunut, esimerkiksi viimeksi Kilpipäivä. Monilla oli päällekkäisyyksiä,  joten kaikki keittiömestariyhdistykset  ja voutikunnat eivät olleet mukana. Ne jotka olivat, saivat ainakin näkyvyyttä ja hiukan ehkä rahaakin.

Esimerkiksi meitä Karjalassa mestareita oli 9 henkeä ja kun yhdistyksessä on 25 jäsentä, voin nostaa hattua meidän mestareillemme.

Heitän haasteen kaikille ruuan alan toimijoille: tehdään yhdessä Suomi ruokamaaksi ja ollaan näkyvästi esillä. Otetaan nuoria mukaan ja sitoutetaan heidät. Ei vain käädyillä, vaan otetaan heidät mukaan toimitaan sen jälkeenkin. Ollaan ylpeitä omasta tekemisestämme ja viedään suomalaista ruokaa eteenpäin .Uskalletaan tunnustaa omat heikkoutemme ja pyydetään apua, jos omat taidot ja voimat eivät riitä – tehdään yhteistyötä.

Tuodaan esiin oman Maakuntamme rikkaudet ja oma osaamisemme.

Teksti Ulla Liukkonen

Keittiömestari

Ravintola Upseerikerho

Suomen Keittiömestarit ry puheenjohtaja

Karjalan Paistinkääntäjät kyökkineuvos

+358503529006

ulla.liukkonen@ullaliukkonen.fi

 

 

 

Muista käyttää kilpiyritysten palveluja! Klikkaamalla näet jäsenedut.

 

Tutustu kilpiyrityksiimme esittelysivulla!


Jäseneksi?

Jäseneksi hakeutumisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tilaisuuksiimme tutustumaan toimintaamme, kun ottavat yhteyttä voutineuvostoon. Varsinaiseen jäsenhakemukseen tarvitaan kahden jäsenen suositus.

Muiden voutikuntien jäsenet ovat myös tervetulleita osallistumaan tilaisuuksiimme.