Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta

Ilmoittaudu jäsentapahtumaan

 

 

*
*

Muista ilmoittaa erikoisruokavalio

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Ajankohtaista voutikunnassa

RSS

Karjala

 

Tervetuloa Karjalan voutikunnan sivuille

 

Karjalan voutikunnan toiminta-alue kattaa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnat. Alueen ruokakulttuurin yhdistäviä piirteitä ovat rajan läheisyys, ortodoksisen uskonnon vaikutus sekä karjalainen kansanluonne ja vieraanvaraisuus.

Voutikuntamme yhtenä tavoitteena on vaalia juuri karjalaista vieraanvaraisuutta ja perinneruokia.  Voutikuntamme on aktiivinen toimija, joka edistää ruokakulttuurin leviämistä ja hyvien pöytätapojen kunnioittamista karjalaisissa kodeissa, työyhteisöissä ja erilaisissa tapahtumissa.

 

Voudin terveiset

 

Karjalan Paistinkääntäjille

Kulunut vuosi on ollut merkityksellinen sadan vuoden itsenäisyyteen liittyvän juhlinnan muodossa ja nyt edessämme on Joulu ja vuoden vaihde. Nyt on hyvä hetki kurkata hieman menneen vuoden tapahtumiin.

Tämän vuoden toiminnastamme suurin osa keskittyi Suurkapitulin järjestelyihin, joka toteutui elokuussa. Merkittävä oli myös Syödään yhdessä -tapahtuma toukokuussa yhteistyökumppaneidemme kanssa.Tuotot tästä tilaisuudesta lahjoitettiin lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

Elokuussa oli vuorossa Marskin merkeissä-Suurkapitulin juhlinta Kotkassa ja Haminassa.

Ensimmäistä kertaa tapahtumat oli jaettu kahden kaupungin alueelle, mistä johtuen järjestelyt olivat erittäin haastavat. Tapahtuma onnistui niin taloudellisesti kuin laadullisesti kiitettävästi. Kapitulista on usealla suulla todettu, että se oli ”paras kapituli kautta aikojen”. Kapituli on saanut merkittävästi julkisuutta uudessa Kymenlaakso á la Carte kirjassa. Omasta voutikunnastamme tilaisuuteen osallistui noin 70 henkilöä ja uusia jäseniä voutikuntaamme installoitiin kymmenkunta. Neljänkymmenen vuoden toiminnasta voutikunnastamme palkitiin Veikko Liira. Kyseinen tunnustus osoittaa todella pitkäjänteistä ja yhä jatkuvaa sitoutumista järjestöömme.

Kapitulin yhetydessä julkistettiin myös suurteos Suomen Gastronomian historiasta. Hienon teoksen ovat toimittaneet voutikunnastamme Kari Martiala ja Helena Lylyharju. Tätä voi pitää gastronomian alueella ”isänmaallisena” tekona. Kannattaa hankkia ja lukea.

Vielä kerran kiitokset kaikille järjestelyyn osallistuneille henkilöille ja yhteistyökumppaneille onnistuneesta tilaisuudesta.

Lokakuussa saimme juhlia Ravintola Le Biff:n kilpien luovutusta. On aina hienoa, kun järjestöön saadaan uusi kilpiravintola ja varsinkin kun se ansaittiin määrätietoisen henkilöstön ja johdon kovalla työllä. Onnea uudelle kilpiravintolalle.

Voutikuntamme jäsenmäärä on edelleen kasvussa ja se on hyvä toimintamme jatkuvuuden kannalta.

Tulevan vuoden toiminnan suunnittelu on meneillään ja siinä pyrimme monipuolisuuteen ja maantieteelliseen tasapuoliseen kattavuuteen. Tarkemmin ohjelmaan palataan tammikuun alussa.

Kaikki mieleen tulevat ehdotukset toiminnan kehittämiseksi voi toimittaa allekirjoittaneelle.

Kaikille voutikuntamme jäsenille Hyvää Joulua ja Uutta vuotta toivottaen

Heikki

 

Tulevat tapahtumat 2018

 

 


Jäseneksi?

Jäseneksi hakeutumisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tilaisuuksiimme tutustumaan toimintaamme, kun ottavat yhteyttä voutineuvostoon. Varsinaiseen jäsenhakemukseen tarvitaan kahden jäsenen suositus.

Muiden voutikuntien jäsenet ovat myös tervetulleita osallistumaan tilaisuuksiimme.

Muista käyttää kilpiyritysten palveluja! Klikkaamalla näet jäsenedut.

PDF-tiedostoUusien jäsenten info.pdf (6.3 MB)
Tervetuliaisinfo uusille jäsenille.