Kapitulit

Kapituli on järjestön juhlavin tilaisuus, jossa uudet jäsenet saavat käätynsä.  Elokuisin järjestettävä suurkapituli on koko viikonlopun päätapahtuma, mutta yleensä vuoden aikana järjestetään myös pienempiä kapituleja 1–2 kertaa vuodessa. Suurkapitulin yhteydessä pidetään myös järjestön vuosikokous.

Installointitilaisuudessa ja grand diner -illallisella pukeudutaan smokkiin tai iltapukuun. Diner Amicalin pukukoodi on normaalia hieman juhlavampi ravintolapukeutuminen.

Kapituli on kansainvälinen tilaisuus, ja jäsenillä on mahdollisuus osallistua eri maiden kapituleihin. Tietoa niistä saa järjestön kansainvälisiltä sivuilta.

Kuopion Kapituli 23.4.22 / Kuva Niilo Isotalo

Tulevat kapitulit Suomessa

CONFRÈRIE DE LA CHAÎNE DES RÔTISSEURS

Grand Chapitre de la Finlande

HELSINGIN CITYKAPITULI 19.-21.8.2022

Arvoisa Rôtisseurs

Tervetuloa Citykapituliin. Tule Helsinkiin nauttimaan city-henkisestä gastronomiasta ja tapaamaan Rôtisseurs-ystäviäsi!

Helsinki on kansainvälinen kulttuurikaupunki. Monipuolisen citykulttuurin osana gastronomia pääkaupungissamme on kehittynyt viime vuosina huimasti ja Helsinki onkin yhä useammin gastronomibongaajien vierailukohteena. Tutustu Helsingin tarjontaan myhelsinki -sivuilla, linkki TÄSSÄ.

Helsingin voutikunta järjestää Chaîne des Rôtisseurs -järjestön vuotuisen Suurkapitulin Helsingissä elokuussa. Tapahtuman sijainnin ja -teeman mukaisesti se sai nimekseen CITYKAPITULI! Citykapitulin keskuksena toimii vuosi sitten avattu tyylikäs Scandic Grand Central Helsinki -hotelli keskeisellä paikalla päärautatieaseman vieressä.

Scandic Grand Central Helsinki -hotelli tarjoaa meille viihtyisät majoitushuoneet ja historiaa kunnioittavat kokoustilat. Kaikki kapitulin aktiviteetit on keskitetty Helsingin keskustaan. Kapituliluennot perjantaina iltapäivällä pidetään myös hotellin kokoustiloissa. Diner Amicaliin kokoonnumme Vanhalle Ylioppilastalolle. Juhlallinen installointi tapahtuu puolestaan modernissa keskustakirjasto Oodissa. Lauantain lounaspaikoiksi on valittu kävely-/raitiovaunumatkan päässä hotellista sijaitsevat ravintolat. Grand Diner -illallinen nautitaan hotelli Grand Central Helsingin juhlatilassa.

Citykapitulin osallistujamäärä on rajoitettu. Ilmoittautuminen avataan maanantaina 2.5.2022 klo 10. TAPAHTUMA ON MYYTY LOPPUUN!

Kapitulissamme on tilaa 325 osallistujalle. Installointiin varaamme paikkoja 70 jäsenelle. Käätyjä odottaville kapitulivieraille annamme ilmoittautumis-mahdollisuuden ennakkoon. Tästä tiedotamme kohderyhmää erillisellä jäsenkirjeellä ohjeineen. Seuraa postia ja toimi ohjeiden mukaan!

Citykapituli-paketin hinta on 370 €/hlö (ei sisällä vähennyskelpoista alv:a). Paketti sisältää jaettavan tapahtumamateriaalin, Citykapituli-lehden, perjantai-iltapäivän snacksin hotellin edessä olevasta ruokarekasta, perjantain Diner Amical "street food" -illallisen ohjelmineen Vanhalla Ylioppilastalolla, perjantain luento-ohjelman, lauantaina lounaan Helsingin keskustan yhteistyöravintoloissamme, installoinnin (erillinen ilmoittautuminen), Grand Diner -illallisen ruokajuomineen ja ohjelmineen Grand Central Helsinki -hotellissa. Järjestön vuosikokous on sunnuntaina aamupäivällä hotellin kokoustiloissa.

Ilmoittautuminen Citykapituliin tapahtuu sähköisesti LYYTI-palvelussa, jossa maksetaan myös osallistumismaksu. Kapitulipaketin maksuvaihtoehtoina ovat verkkopankki- ja luottokorttimaksu. Tutustu ennakkoon myös peruuttamisvaihtoehtoihin jäljempänä tässä kirjeessä.

Ilmoittautuessasi varaa jäsenkorttisi näkyville, sillä pyydämme tietoa jäsennumerostasi. Voit samalla ilmoittaa myös seuralaisesi osallistumisen ja maksaa hänen osallistumisensa. Löydät linkin ilmoittautumispalveluun tämän kirjeen lopusta!

Ohjelma (ennakkotieto; vahvistetaan osallistujille elokuun alussa)

Perjantai 19.8.

 • Ilmoittautuminen Grand Central Helsinki -hotellissa klo 12.00 - 18.00
 • Hotellin edessä on ruokarekka, josta saa pientä City-purtavaa iltapäivän näläntunnetta rauhoittamaan 13.00 - 17.00
 • Luentotapahtuma hotellin kokoustiloissa Armas Lindgren -salissa 14.30 - 16.00
 • Diner Amical, Vanha Ylioppilastalo klo 18.00 - 21.30. Nautimme City-henkisen street food -illallisen seurustellen ja ystäviä tavaten. Ohjelmaa ja musiikkia!

Lauantai 20.8.

 • Aamiainen tarjoillaan hotellivieraille ravintolassa. Muut osallistujat voivat tulla nauttimaan aamiaista Grand Central Helsinkiin maksamalla vierasaamiaisen hinnan paikan päällä.
 • Ilmoittautuminen auki hotellissa klo 9.00 - 12.00.
 • Kapitulilounaat (3 ruokalajia, kaikissa ravintoloissa sama teema!) Helsingin keskustassa yhteistyöravintoloissamme klo 11.30 - 13.30. Järjestäjä huolehtii ryhmittelystä ja saat tiedon omasta ja seuralaisesi lounasravintolasta ilmoittautumisen yhteydessä.
 • Installointi Keskustakirjasto Oodissa Maijansalissa klo 15.15 - 17.00 (harjoitus 15.00) erikseen ilmoittautuneille. Tilaa on myös installointiin osallistuvien seuralaisille.
 • Grand Diner tarjoillaan Grand Central Helsinki -hotellin juhlatilassa klo 18.00 - 23.00.
 • Jatkot hotellin baarissa ja sisäpihan terassilla.

Sunnuntai 21.8.

 • Aamiainen tarjoillaan hotellivieraille ravintolassa. Muut osallistujat voivat tulla nauttimaan aamiaista Grand Central Helsinkiin maksamalla vierasaamiaisen hinnan paikan päällä.
 • Chaîne des Rôtisseurs Suomi -yhdistyksen vuosikokous hotelli Scandic Grand Central Helsinki -hotellin kokoustiloissa, Armas Lindgren -sali klo 09.30 - 11.00. Samppanjatarjoilu.

Peruuttamisehdot

 • Tapahtumaan ilmoittautuneet ja kapitulipaketin maksaneet saavat maksamansa hinnan takaisin vähennettynä toimistokuluilla 15 €/hlö, mikäli peruutus on tehty 15.6.2022 mennessä. Mikäli peruutus tapahtuu 31.7.2020 mennessä, palautamme 50 % maksetusta summasta. Tämän jälkeen emme voi enää palauttaa maksettuja osallistumismaksuja peruutustilanteissa.

Tulemme ilmoittamaan osallistujille lähempänä tapahtumaa lopullisesta ohjelmasta, pukeutumiskoodista ja oheispalveluista. 

Tapahtumassa on paikalla valokuvaaja. Valokuvia voi tilata tapahtuman jälkeen. Ohjeet tilaamisesta julkaistaan Citykapitulilehdessä.

Tarvitsetko majoittumisen Citykapitulin ajaksi? Olemme neuvotelleet Scandic Grand Central Helsinki -hotellin kanssa Rôtisseurs-hinnat. Varausohjeet tässä:

Osallistujat varaavat huoneensa itse suoraan hotellista puhelimitse tai sähköpostilla annettua varauskoodia käyttämällä. Sopimushinta voimassa: 18. - 21.8.2022.

110 € / yö / yhden hengen huone

130 € / yö / kahden hengen huone

Nettisivun www.scandichotels.fi etusivulta pääset tekemään varauksen; käytä varauskoodia BCHA180822. Varaukset tulee tehdä 15.6.2022 mennessä.

Mikäli kapituliin ennakkoon varaamasi majoitus vapautuu taholtasi, muista perua varauksesi hotellista!

Lisätietoja tapahtumasta saat ottamalla yhteyttä helsinki@rotisseurs.fi osoitteeseen.

Ilmoittautuminen Citykapituliin avautuu ma 2.5.2022 klo 10.00! Linkki ilmoittautumiseen löytyy TÄSTÄ.

Toivotamme Rotîsseurs-sisaret ja -veljet seuralaisineen lämpimästi tervetulleiksi Citykapituliin ja viihtymään elokuisessa Helsingissä!


Helsingin voutineuvosto

Oppaasi kaupungin ravintoloihin! https://www.city.fi

Tulevat suurkapitulit

2022 kesä suurkapituli - CITY-kapituli - Helsingissä 19.-21.8.2022

2023 kesä suurkapituli Tampereella

2024 kesä suurkapituli Kuopiossa

2025  kesä suurkapituli Lahdessa

2026 kesä suurkapituli Oulussa

2027 kesä suurkapituli Vaasassa

Tulevat paikalliskapitulit

Edelliset paikalliskapitulit olivat 23.4.22 Kuopiossa ja Oulussa.