Jäsenet

Chaîne des Rôtisseurs on gastronomiasta kiinnostuneiden harrastajien ja alan ammattilaisten yhteinen harrastus. Harrastajajäsenemme ovat intohimoisia ja aktiivisia gastronomian ystäviä, joita yhdistää kunnioitus ruokaa, ammattitaitoa ja raaka-aineita kohtaan. Ammattilaisjäsenemme ovat kovan luokan ammattilaisia, joilla on intohimo kehittää edelleen ruokakulttuuriamme. 

Rôtisseurs-järjestön tapahtumiin kuuluvat erilaiset teemaillalliset laadukkaine juomineen, ruoanvalmistuskurssit sekä vierailut elintarviketuottajien luona. Järjestön tapahtumat ovat pääsääntöisesti avec-tilaisuuksia.

Jokainen järjestömme jäsen voi syventää gastronomista tietouttaan erilaisissa tapahtumissamme, osallistua eri voutikuntien tilaisuuksiin, hyödyntää jäsenetuja, tilata jäsentuotteita sekä tavata gastronomisia ystäviä kapituleissa, kilpiravintoloissa tai matkoilla. Muistathan pitää osoitetietosi ajantasalla, jotta saat myös ajankohtaiset tiedotteemme!

Julkaisemme kuukausittain uutiskirjeen, jonka lisäksi saat jäsenenä omalta voutikunnaltasi useita tapahtuma ja muita tiedotteita. 

Pikalinkit:

JÄSENTAPAHTUMAT
JÄSENEDUT
JÄSENTUOTEKAUPPA

Osoitteenmuutos - muista päivittää jäsentietosi!

Osoitteenmuutokset ja jäsenrekisterin ylläpito hoidetaan Suomen kansallisen puhemiehistön toimesta. Yhteystietosi voit helposti päivittää järjestölle sähköpostilla:

sihteeri@rotisseurs.fi

Omat jäsentiedot kannattaa pitää ajan tasalla, jotta vain jäsenille tarkoitetut uutiskirjeet saapuvat oikeaan osoitteeseen. 

Miten pääsee jäseneksi?

Jäsenvaatimukset

Jäsenvaatimuksena on hyvän ruokakulttuurin, laadukkaiden raaka-aineiden, ammattitaidon ja ruoanlaittoon käytettävän ajan arvotus. Ammattilaisjäseniltä vaaditaan lisäksi osoitettua ammattitaitoa ja kokemusta.

Ollessasi kiinnostunut jäsenyydestä, ota yhteyttä oman asuinalueesi voutiin, joka vastaa järjestön toiminnasta alueellisesti. Puhemiehistön eli hallituksen ja alueellisten voutien yhteystiedot löytyvät täältä.

Virallisen jäsenhakemuksen saat täytettäväksi voudilta, siihen tulee liittää kahden jäsenen suositus. Ammattilaisjäsenillä tulee olla vähintään yhden ammattialaisjäsenen suositus. HUOM! Mikäli olet kiinnostunut jäsenyydestä etkä vielä tunne muita harrastajia, ei se ole välttämättä este jäsenyydelle. Ota rohkeasti yhteyttä alueesi voutiin ja keskustele jäsenmahdollisuudesta!  

Jäsenille myönnetään Rôtisseurs-käädyt / merkki jäsenyydestä

Jäseneksi hyväksymisen jälkeen jokaiselle uudelle jäsenelle luovutetaan käädyt installointitilaisuudessa. Käädyt luovutetaan vain kapitulin yhteydessä järjestetyssä installoinnissa, eikä eikä niitä toimiteta postitse tai muulla tavoin.

Kapitulin yhteydessä järjestettyyn installointiin voi ilmoittautua, kun uusi jäsen on maksanut jäsenmaksunsa ja hän on saanut Pariisista jäsennumeron. Jokaisessa kapitulissa on vain rajattu määrä installointipaikkoja ja ne täytetään ilmoittautumisjärjtestyksessä. Täten jäsennumeron saannin jälkeen kannattaa ilmoittautua seuraavaan mahdolliseen kapituliin ja installointiin heti ilmoittautumisen avauduttua. Ennen installointia ja käätyjen saamista uusi jäsen on kuitenkin lämpimästi tervetullut kaikkiin järjestön tilaisuuksiin.

Jäseneksi liitymismaksu ja vuosittainen jäsenmaksu

Liittymismaksuun sisältyy aina uuden jäsenen kääty sekä rekisteröinti järjestömme kansainväliseen jäsenrekisteriin ja jäsenkortti, jonka vuoksi kertaluonteinen liittymismaksu on erillinen kuin vuosittainen jäsenmaksu. Järjestömme tilaa Ranskan päämajasta jokaisen jäsenen käädyn, OMGD-tunnisteen sekä kunniamerkit. Mikäli jäsen eroaa järjestöstä ja haluaa palata toiminnan pariin myöhemmin uudelleen, muodostuu liittymisestä uudelleen liittymiskustannus, jotta jäsenelle saadaan aktiivinen rekisteröinti ja jäsenkortti. Jäsenmaksu vuonna 2023 on 123€/v.