2016 Maaliskuun kilpiravintola: Lyon

Aukioloajat: ti-to 16–23, pe-la 16–24, su-ma suljettu.

Pöytävaraukset: +358 1 0328 1560

Ravintolan kotisivut: www.ravintolalyon.fi
Löydät ravintolan nimellään myös Facebookista!

Osoite: Mannerheimintie 56, 00260 HELSINKI

 

Kuukauden ravintolan Rôtisseurs-jäsenetu

Neljän ruokalajin yllätysmenu 45,00 €/hlö (norm. 58,00 €) rotissöörin koko pöytäseurueelle. Etu edellyttää pöytävarausta ja samalla mainintaa tarjouksesta. Esitä jäsenkorttisi paikan päällä. Etu voimassa 1.-31.3.2016 ravintolan aukioloaikoina.

Pala Ranskaa keskellä Helsinkiä – jo 50 vuotta!


Ravintola Lyon Töölössä viettää 50-vuotisjuhlavuottaan. Lyon tunnetaan Helsingin ravintolapiireissä ainutlaatuisesta ranskalaistunnelmastaan unohtamatta taitavasti käytettyjä suomalaisraaka-aineita.

- Lyonin ruoka on yksilöllistä ja saa vivahteita skandinaavisesta ja suomalaisesta keittiöstä ranskalaiseen tyyliin, kertoo Vice-Chancelier d'Helsinki Officier Commandeur, Maître Restaurateur Marjatta Helander, joka on toiminut Lyonin ravintoloitsijana vuodesta 1985.

Ravintolan juuret ovat peräisin vuonna 1966 perustetussa Café Lyonissa, joka avasi ovensa juuri kun Töölöön aikoinaan perustettu Kiseleffin sokeritehdas väistyi maisemasta. Sokeritehtaan paikalla kohoaa nykyään oopperatalo, jonka vieraat ovat Lyonin vankkaa asiakaskuntaa.  

- Oopperan lisäksi Lyonin läheisyydessä sijaitsevat myös Helsingin tunnetuimmat konserttisalit, stadionit ja kaksi isoa kansainvälistä hotellia. Niinpä etenkin kulttuuri- ja urheilutilaisuuksien aikoihin pöytämme täyttyvät monikulttuurisista kulinaristeista. Ravintolamme suurista ikkunoista voi seurata Mannerheimintien liikennettä lehmusten keskellä kuin pariisilaisbulevardilla ikään, Helander kertoo.

Ravintola Lyon panostaa ruokalistansa suunnittelussa toki tuoreuteen, mutta on nostanut kunniaansa myös vanhoja hyviä tapoja. Kattauksesta löytyy poikkeuksetta esimerkiksi kastikelusikka.

- Toimimme raaka-aineiden ehdolla sesonkien mukaan. Käytämme erityisen paljon tuoreita kasviksia, joita saamme sopimusviljelijöiltämme. Pyrimme ruokafilosofiassamme menemään myös hieman pidemmälle ja venytämme sesonkeja esimerkiksi pikkelöimällä, fermentoimalla ja muilla erilaisilla säilöntätavoilla entisaikojen tapaan, kertovat Chef Rôtisseur Petri Niilola ja Chef Rôtisseur Tuomas Vierelä

Ravintolan kuvankauniit annostarjoilut sekä ystävällinen ja mutkaton palvelu on noteerattu myös maailmalla. Esimerkiksi Nordic White Guide rankkasi marraskuussa 2015 ravintola Lyonin Suomen 4. parhaaksi ravintolaksi.
 

Tiesitkö, että

- Töölön aluetta kutsuttiin aikoinaan Töölön kyläksi. Aikalaisten mielestä se sijaitsi kaukana Helsingin keskustasta.  

- 1800-luvun alkupuolella Töölönlahden rannalle kohosi tehtailija Kiseleffin sokeritehdas. Sokeritehtaan makea tuoksu leijailikin Töölössä aina 1960-luvulle saakka. Monet kutsuvat aluetta edelleen Sakkaroosin, Töölön Sokeritehtaan eli Suomen Sokerin tontiksi. Tontti sijaitsi nykyisen oopperatalon paikalla, Mannerheimintien toisella puolella kuin ravintola Lyon.

- Vuonna 1966 nykyisen oopperatalon paikalla oli kumpuileva, osittain pusikoitunut tontti, jota lähialueen koiranomistajat käyttivät lemmikkiensä ulkoiluttamiseen.
 

 

***
Teksti: Stana Porvali, Vice Chargée de Presse
Kuvat: ylin ravintola Lyon, muut Stana Porvali

 

Kuukauden ravintolan Rôtisseurs-jäsenetu

Neljän ruokalajin yllätysmenu 45,00 €/hlö (norm. 58,00 €) rotissöörin koko pöytäseurueelle. Etu edellyttää pöytävarausta ja samalla mainintaa tarjouksesta. Esitä jäsenkorttisi paikan päällä. Etu voimassa 1.-31.3.2016 ravintolan aukioloaikoina.