2016 Helmikuun kilpiravintola: Lehtovaara

Aukioloajat: ma-pe klo 11-23, la klo 16-23, su klo 13-17.
Tarkista hiihtolomaviikon aukioloajat ravintolan kotisivuilta.

Pöytävaraukset: +358 9 440 833

Ravintolan kotisivut: www.ravintolalehtovaara.fi.
Löydät ravintolan nimellään myös Facebookista!

Osoite: Mechelininkatu 39, 00250 HELSINKI

 

Kuukauden ravintolan Rôtisseurs-jäsenetu

Lehtovaara 100 vuotta -menu 47,00 €/hlö (norm. 56,00 €) jäsenkorttia näyttämällä. Etu on voimassa 3.-29.2.2016 ravintolan aukioloaikoina poislukien sunnuntait maksimissaan neljälle henkilölle.

Lehtovaara 100 vuotta -menu

Kalalautanen
***
Sipulipihvi talon tapaan
***
Vadelmajäädykettä ja kuumaa suklaata

Ravintola Lehtovaara - Tässä hetkessä 100-vuotista historiaansa unohtamatta!


Ravintola Lehtovaara on näytellyt merkittävää roolia helsinkiläisessä ravintolakulttuurissa jo yli 75 vuoden ajan, kun alun perin Viipuriin vuonna 1916 perustettu ravintola siirtyi nykyiseen osoitteeseensa Mechelininkadulle vuonna 1940. Lehtovaara juhlii siis tänä vuonna jo 100-vuotista taivaltaan!

-    Lehtovaaralla on ja on ollut suuri ilo palvella asiakkaitaan monessa sukupolvessa ja mitä erilaisimmissa tilanteissa. Tänne tullaan elämään hetkessä, muistelemaan ja suunnittelemaan tulevaa, summaa ravintolanjohtaja Maître Restaurateur Anna-Maija Halmetoja.

Esimerkiksi Lehtovaaran vetovoimasta käy, miten lounaan jälkeen asiakkaat ovat päättäneet käydä välillä pelaamassa tennistä Taivallahdessa ja palanneet sitten jatkamaan juttua Lehtovaaraan ystävien ja viskin seurassa. Löytyypä ravintolasta myös ihan oma pöytä ”viskiklubilaisille”.

-    Olemme ylpeitä kokemuksemme tuomasta varmuudesta, ammattitaidostamme ja tavastamme kohdata ja palvella asiakkaitamme.  Lehtovaaran henki elää voimakkaana henkilökunnassamme, klassikoksi muodostuneessa ruoassa sekä viehättävässä miljöössämme, josta on mainittava erityisen suosittu, ympäri vuoden avoinna oleva lasiterassimme, Halmetoja jatkaa.

Ravintolan poikkeuksellisesta ilmapiiristä kertoo omaa kieltään henkilökunnan pysyvyys; Lehtovaaran salihenkilökunta on pysynyt lähes samana jo useiden vuosikymmenten ajan. Jokaisella riittääkin monenmoisia tarinoita kerrottavaksi ilahduttamaan asiakkaita. 

-    Olen vastannut Lehtovaaran keittiöstä kohta 10 vuotta. Vaalimme perinteitä, kotimaisia raaka-aineita arvostaen. Ruokamme on selkeää ja haluamme säilyttää raaka-aineiden omia perusmakuja. Linjaamme voisi kutsua ranskalais-skandinaaviseksi, kertoo ravintola Lehtovaaran keittiön kantava voima Chef Rôtisseur Tomas Rosenberg

-    Myös viinit ovat aina olleet Lehtovaarassa sydämen asia. Listaltamme löytyy muutamia erikoisuuksiakin, ja sommelierimme Juha Heikkonen kertoo mielellään viineistämme ja erilaisista makuyhdistelmistä, Halmetoja taustoittaa.

Ravintola Lehtovaara kertoo olevansa kiitollinen paitsi asiakaskunnalleen, myös Paistinkääntäjille. Monivuotinen yhteistyö on kantanut hedelmää ja tunnustettuna kilpiravintolana tuonut myös kunniaa. 

-    Toivotamme teidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi nauttimaan, viihtymään ja rakastumaan!

Kukaan ei rakasta vilpittömämmin kuin se, joka rakastaa ruokaa. - G.B. Shaw

 

***
Teksti: Stana Porvali, Vice Chargée de Presse
Kuvat: Ravintola Lehtovaara

Coeur de filet Provencalen tarina suomalaisiin sydämiin 

Ravintola Lehtovaaran vuosina 1947-1980 omistanut Karin Loukomies opiskeli Pariisissa keittiöalaa 50-luvun taitteessa. Hän tutustui siellä herraan nimeltä Pierre Mercier, ja lopulta monsieur Mercier päätyi ravintola Lehtovaaraan keittiöpäälliköksi. 

Vuoden 1952 olympialaiset avasi helsinkiläisravintoloille ennennäkemättömiä mahdollisuuksia. Kisavieraille haluttiin tarjota kansainvälistä, hienostunutta ja runsasta ruokaa. Tähän huutoon ravintola Lehtovaara vastasi monsier Mercierin johdolla Coeur de filet Provencalella (härän sisäfileetä, tiristettyjä valkosipuliperunoita, valkosipulivoita ja ruskistettuja tuoreita herkkusieniviipaleita), josta tuli heti hittiannos. 

Eipä tainnut monsier Mercier odottaa, että hänen luomuksensa olisi edelleen, 2010-luvulla, yksi Helsingin tunnetuimmista ja herkullisimmista annoksista!