2017 -katso alta rullaamalla vuoden 2017 tapahtumia!

Blini-ilta 7.2.2017

 

Helsingin Rotissöörit kokoontuivat nauttimaan kuumista blineistä ja hyvästä seurasta Graniittilinna-ravintolaan. Ravintola onnistui hyvin ja saimme nauttia pienten blinien kanssa herkullisia lisukkeita. Keskustelu pöydissä oli vilkasta - alkutalven perinteikäs tapaaminen ei jättänyt ketään kylmäksi.

Katso menu ja ohjelma TÄSTÄ.


 

OMGD:n shampanja-tasting Tekniska Saleilla 21.3.2017

Talven niskaa taittoi hyvin kupliva maisteluilta Tekniska Saleilla, kun Helsingin Paistinkääntäjät kokoontuivat MW Taina Vilkunan  johdolla maistelemaan erinomaisia, mutta erilaisia shampanjoita.

Katso ohjelma ja maistellut shampanjat TÄSTÄ.

 


 

Kansainvälinen Kilpipäivä 22.4.2017

 

Helsingin Paisitinkääntäjät osallistuivat kansainväliseen kilpipäivään. Tavoitteena oli lisätä järjestömme tunnetuisuutta ja kertoa missiostamme.

Kilpiyrityksissämme toteutettuihin aktiviteeteihin voi tutustua TÄSSÄ.


 

 

Ritarikapituuli 22.4.2017 ravintola Sipuli

 

Kiitos kaikille Ritarikapituliin osallistuneille 22.4.2017!

Paistinkääntäjien Helsingin voutikunnan tämän vuoden tärkein ja mittavin tapahtuma, oma paikalliskapitulimme Ritarikapituli järjestettiin kansainvälisenä kilpipäivänä lauantaina 22.4.2017 kilpiravintola Sipulin talvipuutarhassa. Juhlaillalliselle oli ilmoittautunut 150 henkilöä, joista kolmasosa osallistui myös installointiin.

Tilaa kapitulikuvien latauslinkki

Ritarikapitulin valokuvat on ostettavissa digitaalisena latauksena suoraan valokuvaaja Sakari Röysköltä. Hinta on 10,00 € (sis. alv 24 %). Kuvat myydään vain yksityiskäyttöön. Muusta käytöstä on sovittava kuvaajan kanssa erikseen.

Jos haluat tilata kuvat, lähetä viestiä valokuvaajallemme Sakari Röyskölle osoitteeseen sakari@sakariroysko.com. Sakari lähettää vastauksessaan laskun sekä ohjeet kuvien lataukseen.

Kiitos myös kaikille muille kilpipäivään osallistuneille

Kansainvälinen kilpipäivä keräsi yhteen lukuisia rotissööritapahtumia eri puolilla Suomea ja maailmaa. 
Erityiskiitokset Helsingin voutikunnan kilpimyymälä Arvo Kokkonen Oy:lle ja kilpimyymälä Chef Wotkin's tehtaanmyymälälle omista kilpipäivätapahtumistaan.

Kilpipäivän valokuviin ja tervehdyksiin ympäri maailmaa voi tutustua sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #kilpipäivä ja #worldchaineday. Suomen Paistinkääntäjät ja Pariisin pääkonttori julkistavat myöhemmin somekuvakilpailujen voittajat. 


 

Fine Dining Workshop 4.5.2017

 

Hyvää ruokaa on hauska valmistaa. Uutta voi kuitenkin aina oppia ja siksi Voutikunta järjestää aika ajoin workshoppeja. Keväällä kokoonnuttiin valmistamaan fine dining -tasoista tarjottavaa. Hyvää tuli ja hieno porukkahenki siivitti ryhmän erinomaisiin suorituksiin

Kuvat: Stana Porvali

Vuosikokous 2017 11.5.2017

Helsingin Paistinkääntäjät ry:n vuosikokous 2017 pidettiin ravintola Pörssissä (Fabianinkatu 14, Helsinki)  11.5.2017. Paikalla oli 27 yhdistyksen jäsentä.

Yhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Tarvonen avasi kokouksen toivottaen kaikki tervetulleiksi. Vuosikokousta johtamaan valittiin Arto Alaspää ja sihteeriksi Tarja Koikkalainen.

Kokous hyväksyi etukäteen toimitetun esityslistan työjärjestykseksi.

Kokous hyväksyi vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen. Toiminnantarkastuskertomuksesta huomioitiin huomautus hallitukselle koskien erovuoroisuusperiaatteen sääntöjen vastaista toteuttamista ja myöhemmin vuosikokouksessa hallituksenjäsenten vaalissa tämä poikkeama korjatiin.

Vuosikokous vahvisti tillinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle.

Lyhyesti esiteltiin toimintasuunnitelma vuodelle 2018 tulo- ja menoarvioineen ja ne hyväksytiin lyhyen keskustelun jälkeen.

Vuosikokous valtuutti hallituksen sopimaan kannattavien jäsenten liittymis- ja jäsenmaksuista. Sen sijaan varsinaisten jäsenten liittymis- ja jäsenmaksu on 0 €.

Kokouksessa käytiin keskustelua myös jäsenluettelon käytön mahdollisuudesta, mutta asia jäi hallituksen yhdistyksen hallitus itsensä pohdittavaksi.

Yhdistyksen hallituksen jäsenille ei edelleenkään makseta palkkiota, mutta hallitusjäseyys mahdollistaa osallistumisen tilaisuuksiin veloituksesta.

Hallitukseen valittiin erovuoroisia, mutta myös uusia jäseniä. Jyrki Tarvonen valitiin uudelleen puheenjohtajaksi. Hallituksen jäsenistä Ulla Kupari ja Tarja Koikkalainen valitiin uudelleen. Sonja Londonin tilalle valittiin Mira Saartio. Jatkopaikan hallitukseen sai Kim Palhus. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Taina Vilkuna, Mika Marjakangas sekä Vesa Loponen, joka tuli kokouspäivän hallituksesta eronneen Stana Porvalin tilalle hänen loppukaudekseen vuoden 2018 loppuun saakka.

Kokouksessa keskusteltiin myös ravintoloiden kilpikäytännöistä ja tarkastuksista. Hallitus on tehnyt kilpiravintolavierailuja ja palautetta saadaan myös jäsenkunnalta. Tarkastuksia tehdään olemassa olevien ohjeiden mukaisesti.

Kokouspöytäkirja on luettavissa tämän viestin alla.


 

PDF-tiedostopöytäkirja 2017.pdf (170 kB)
Vuosikokous 11.05.2017 pöytäkirja

Parsaillallinen 11.5.2017 ravintola Pörssissä

 

Perinteiden mukaisesti kevätkokouksen jälkeen Voutikunnan jäsent aveceineen kokoontuivat kevään huipentumaan - nauttimaan tuoretta parsaa asianmukaisine juomineen. Pörssiravintola onnistui kokonaisuutena hyvin: parsaa saimme useassa eri muodossa loihdittuna sopivasti muiden raaka-aineiden oheen.

 

Tässä illan menu ja ohjelma:
 

Helsingin voutikunnan kevätkauden perinteisiin kuuluu tuhti parsaa korvista -illallinen, joka tänä vuonna järjestetään 11.5.2017 alkaen klo 18.30 ravintola Pörssissä, Fabianinkatu 14, 00100 Helsinki.

Tilaisuus on avec.
 

Menu
 

Tervetuliaismalja
Cristal Cava Brut

***
Parsa ja hollandaise & voisulaa
Knorhoek Sauvignon Blanc, Wine Estate Stellenbosch, South Africa, Sauvignon Blanc
*** 
Haudutettua kuhaa, grillattua parsaa ja merirapukastiketta
Hunawihr Riesling Resérve, Cave Vinicole de Hunawihr, AC Alsace, France, Riesling
*** 
Sitruuna paahdettua helmikananrintaa, parsarisottoa ja tummaa sitruunakastiketta
Pasqua Organic, IGT Terre Sicliane, Italy, Nero D´Avola
*** 
Raparperi crumble ha vaniljajäätelöä
Errazuriz Late Harvest, Casablanca Valley, Chile; Sauvignon Blanc


 

 

Retki Kyrön tislaamoon 8.-9.5.2017

Kyrön tislaamo on niittänyt mainetta uusilla tislaamotuotteillaan ja niipä oli syytä vierailla  paikna päällä tutustumanssa toimintaan.

 

Matkan ohjelma ja muita tietoja voit katsoa TÄSTÄ.


 

OMGD:n kesäviinit-maisteluilta 30.5.2017

    Kevään kääntyessä kesäksi oli aika tulla tutustumaan tutustumaan kesän viineihin. Rotissöörit kokoontuivat masitelmaan eri tarkoituksiin sopivia viini-vaihtoehtoja Tekniskan saleille.

    Maistelemamme viinit olivat:

    • Emotion Rose
    • Dancing Bull Zinfandel
    • Breathing Space Cabernet Sauvignon
    • Santiago 1541 Gran Reserva
    • Petit Bourgeois Sauvignon Blanc
    • Castellblanc Rosado Semi-Seco

     

    Helsingin Voutikunnan golfmestaruuskisat 14.8.2017

    Helsingin Voutikunnan Golfmestaruuskisat 14.8.2017

     

    Golffaavat jäsenet kokontuivat Ringside Golfiin mittelemään Voutikunnan vuoden 2017 Golfmestaruudesta. Hyvässä, joskin hiukan tuulisessa säässä pelatussa ottelussa  korostui mukava yhdessäolo ja pelin sosiaalinen luonne enrmmän kuin ryppyotsainen kisaaminen.

    Toista kertaa pelattu Voutikunnan golfkisa käytiin viime vuoden tapaan Espoon Ringsiden kentällä. Mukaan oli ilmoittautunut 8 urheilullista golfaria. Säätä ei tarvinnut jännittää, koska aurinkoa oli luvattu jo viikkoa aikaisemmin - voitiin siis keskittyä täysillä itse kisaan. Pelaajat kokoontuivat ennen kilpailua aamukahville ja kuohuviinille; näin saatiin mieliala rennoksi ja korkealle ennen lähtöä kentälle.

    Voutimme Jyrki Tarvonen tuli meitä iloksemme tervehtimään ja toivottamaan pelionnea.

    Infon jälkeen  pelaajat sai Kupari Yhtiöiden  lahjoittamat pallot ja Fazerin suklaapatukan matkaevääksi.

    Jokainen meistä lähti tavoittelemaan hyvää sijoitusta ja upeita palkintoja joita olimme saanet monilta yhteistyökumppaneiltamme joista suurenmoinen kiitos kaikille. Kisa käytiin piste-bogey muotoisesti. Kaikki osallistujat palkittiin lahjakortilla sekä erikoiskilpailuissa pisin draivi- ja lähemmäs lippua lyöneet saivat tusinan golfpalloja.

    Vaikka itse kilpailu ei kaikilla ollut se kesän paras, niin tunnelma oli kuitenkin korkealla ja Rinkun kenttä todella hienossa kunnossa. Kierroksen jälkeen kokoonnuimme meille varattuun lounge tilaan palkintojen jakoa ja ruokailua varten. Klubitalon ravintoloitsija Jussi Kivi oli kattanut pöydän kauniiksi ja saimme nauttia herkullisen lounaan pöytään tarjoiltuna.

    Päivä oli kaikilta osin hyvin onnistunut ja jälleen kerran toivottiin, että voutikunta järjestäisi samanlaisen  golftapahtuman myös ensi vuonna samana ajankohtana elokuussa ja toiveena oli Ringside Golfin -kenttä. Toivomme myös lisää golffaavia rotissöörejä osallistumaan kilpailuun.

     

    Tulokset:

    Naiset

    1. Sirpa Rajakallio 33 p

    2. Ulla Kupari 29 p

    Miehet

    1. Sointu Rajakallio 31 p

    2. Vesa Loponen 29 p

    3. Bjarne Sumelius 26 p

    Pisin draivi: Sirpa Rajakallio

    Lähimmäksi lippua: Ulla Kupari


     

    Rapujuhlat 10.9.2017 Kulosaaren Casinolla

    Alkusyksy on rapuaikaa. Kulosaaren tunnelmallinen merenrantaravintola sopii rapujuhlapaikaksi takuuvarmasti. Helsingin Rotissöörit kokoontuivat jälleen nauttimaan rapupöydän antimista. Iloinen puheensorina paljasti illan onnistunee ja sopivan suolaiset ravut lisäsivät janoa, joten maljoja nosteltiin sopivaan tahtiin - tunnelma kohosi! 

    Katso KUTSU: Rapujuhlat Kulosaaren Casinolla 12.9.2017

    Viini- ja kulinaristimatkat Unkarin Balaton järvelle vuonna 2017

    Rotissöörit yhdistävät mielellään matkailun ruoka ja viininautintoihin. Tänä vuonna Helsingin Voutikunta junaili kaksi viini- ja kulinaarimatkaa - tällä kertaa Unkarin eksoottiselle viinialueelle Balaton järvelle. 

    Oheinen esite kertoo matkasta. Lisäämme vielä matkakuvia myöhemmin.

    WORKSHOP - kala ja riista, ravintola Nokka 18.10.2017

    Ravintolan Nokan Kokka keittiössä järjestetään keittotaito-opetusta ja niinpä Helsingin Voutikunta järjesti pienelle 10 hengen ryhmälle mahdollisuuden tutustua riista- ja kalaruokavalmistukseen ammattitaitoisessa ohjauksessa. Selväti näille workshopeille on tilausta ja pyrimme niitä järjestämään lisää ensi vuonna.

    Katso TÄSTÄ kutsu ja ohjelma.

    Black Tie Party 10.11.2017 Pörssiklubilla

     

    Hyvä ruoka ja kunnollinen tanssimusiikki saa joukot liikkeelle takuuvarmasti! Niinpä tämän vuotisessa Black Tie Partyssa Helsingin Pörssiklubilla  oli kymmenien Voutikunnan jäsenten ja vieraiden sekä muiden Voutikuntien edustajien hilpeä, ikimuistoinen iltapukujuhla. Herkullista illallista seurasi JASO big Bandin mestarillinen esiintyminen valovoimaisena tähtenään laulaja Sonja Lumme!

    Katso tunnelmia alla olevasta kuvakarusellista!

    Venetton maukkaat viiinit!

    OMGD:n Veneton viinit -tasting 29.11.2017

    Marraskuussa kokoonnuimme jälleen Tekniskan saleille maistelemaan viinejä. Nyt tutustuimme MW Tanja Vilkunan johdolla Veneton alueeseen ja -viinitarjontaan. Paikalla oli lähes 60 viinin ystävää. Ilta oli mukava, paljon kysymyksiä ja keskustelua Veneton viineistä.

    Alla tunnelmakuvia tapahtumasta.