Vuoden 2016 vuosikertomus julkaistu

20.6.2017


Chaîne des Rôtisseurs - järjestön merkitys Suomen gastronomian kehittymisessä ja vaalimisessa vahvistui entisestään. Tämä on nähtävissä niin nuorten aktiivisten harrastaja- ja ammattilaisjäsenten lukumäärän kasvussa kuin lisääntyneessä kiinnostuksessa kilpitunnukseen, joka myönnetään ravintoloille ja elintarvikeliikkeille tunnustuksena korkeasta laadusta.  

Kiinnostuksen lisääntymisen myötä Suomessa järjestettiin vuonna 2016 ennätykselliset kolme kapitulia, jossa uudet jäsenet saivat käätynsä. Uusia kilpitunnuksia myönnettiin seitsemän kappaletta.  

Kansainvälisessä järjestössä Suomen rooli on yhä merkittävämpi; Suomi on jäsenmäärältään jo maailman kolmanneksi suurin ja Suomessa lanseerattua kansainvälistä Kilpipäivää vietettiin näyttävästi ympäri maailmaa.    
Vuonna 2016 jäsenmäärä jatkoi kasvua, ja uusia jäseniä liittyi yli 140 henkeä. Uudet jäsenet jakaantuivat tasaisesti harrastaja- ja ammattilaisjäseniin. Jäsenjakauma ammattilaisten ja harrastajien suhteen on säilynyt jokseenkin ennallaan, kaikista jäsenistä harrastajia on hieman alle 60 %.   

Toiminnassa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia, kaikki tapahtumat liittyivät alueelliseen ruokakulttuuriin sekä nuorten kehityksen tukemiseen. Nuorten kehittymisen tukemiseksi järjestimme Nuorten kokkien sekä sommelierien kilpailut, joiden myötä voittajat saivat myös kansainvälistä kilpailukokemusta kilpaillessaan ulkomailla maailmanmestaruudesta. 
Suomen Paistinkääntäjien strategian mukaisesti missiomme on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä alan ammattilaisten ja harrastajien kanssa. Tavoite saavutetaan avoimella vuoropuhelulla niin gastronomian harrastajien, ammattilaisten kun oppilaitosten kanssa.  Vuoden 2016 julkaisimme myös toiminastamme kertovan esitteen, jonka avulla pyrimme edelleen avaamaan toimintaamme ja tavoitteitamme.  

Suomen puhemiehistön puolesta, 
Ari Arvonen, Bailli Délégué, Membre du Conseil Magistral 
Johanna Hornborg-Ojala, Chargée de Presse Finlande 

Lue koko vuosikertomus