Kahden vuoden odotus ohi – Esplanadin Kappeli sai Rôtisseurs-kilven

19.6.2017

Ravintola Kappelista tuli kesäkuussa Suomen 74. ja Helsingin 12. Paistinkääntäjien Rôtisseurs-kilven haltija. Lisäksi kilpi on myönnetty Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloille sekä jäänmurtaja Urholle.

RÔTISSEURS-KILPI on Paistinkääntäjien korkein tunnustus. Se voidaan myöntää ansioituneille ravintoloille, jotka täyttävät tarvittavat kriteerit. Kilvet ovat ennen kaikkea merkki ravintolan laadusta, sen ruokatuotteen ja palvelun korkeasta tasosta.

Kriteereissä kiinnitetään huomiota paitsi raaka-aineisiin, gastronomiaan ja henkilökunnan ammattitaitoon myös tuotevalikoiman monipuolisuuteen, hygieniaan, viinilistaan, ravintolan tunnelmaan ja yksilöllisyyteen.

Toisin sanoen kilpiravintolan tulee tarjota kokonaisvaltaisia gastronimisia elämyksiä ilman ruokarauhaa häiritseviä tekijöitä kuten tanssia tai äänekästä musiikkia.

Kilven saaneiden ravintoloiden laatua seurataan jatkuvasti. Ravintolan toiminnan tulee olla pitkäjänteistä ja laadun on pysyttävä tasaisen korkeana vuodesta ja sesongista toiseen.

RAVINTOLA KAPPELI avattiin 150 vuotta sitten kesäkuun 4. päivänä 1867. Sattumoisin samana päivänä syntyi Askaisissa, nykyisessä Maskussa, Suomen tasavallan kuudes presidentti marsalkka C.G.E. Mannerheim.

Vaikka ravintolalla olisi pitkät perinteet, kilven hakuprosessi ei ole mikään läpihuutojuttu. Esimerkiksi Kappelin kohdalla se kesti lähes kaksi vuotta.

– Tällä aikaa ravintolassa käytiin tarkkailemassa sen palvelun ja gastronomian laatua useita kertoja. Keskeistä tässä oli tietenkin myös Kappelin halu tulla järjestöön ja sen toimintaan mukaan, Ari Arvonen sanoo.

Kappelin puolesta kilven ottivat vastaan ravintolajohtaja Santeri Uusitalo ja keittiöpäällikkö Tapio Kyllönen.

Teksti: Peter Tammenheimo, Aromi lehti.

Lue koko artikkeli täältä: https://aromilehti.fi/artikkelit/kahden-vuoden-odotus-ohi-esplanadin-kappeli-sai-rtisseurs-kilven/