Suomalaisia palkittiin keittokirjojen "Oscar-gaalassa" 

29.5.2017

Ari-Pekka Parviainen ja Anssi Kantelinen juhlimassa hopeasijaa. Välissä Mr. Eduard Cointreau. Kuva: Pavel Kasinski
Ari-Pekka Parviainen ja Anssi Kantelinen juhlimassa hopeasijaa. Välissä Mr. Eduard Cointreau. Kuva: Pavel Kasinski

Kuopiolaisen kilpiravintola Urbanin Keittokirja-niminen teos voitti hopeaa sarjassa Best TV-Chef Europe eli paras tv-kokki Euroopassa. Iltalehden resepteistä koottu Arjen luxus -keittokirja (Readme.fi 2016) voitti oman sarjansa kansainvälisessä Gourmand Awards -kilpailussa, joka tunnetaan keittokirjojen Oscar -kilpailuna.

Easy Recipes -kategoriassa voittaneen Arjen luksus –kirjan tekijäkolmikko on keittiömestarit Risto Mikkola ja Henry Lepist sekä valokuvaaja Roni Lehti.

Keittokirja-nimisen teoksen ovat koostaneet yhteistyössä Urban-ravintolan keittiömestari Anssi Kantelinen, ruokaharrastaja Ari-Pekka Parviainen ja valokuvaaja-keittiömestari Pavel Kasinski. Kantelinen voitti television Top Chef -kilpailun vuonna 2015. Kolmikko sai myös yllätyksenä erityispalkinnon sarjassa Best National Food Show eli sananmukaisesti käännettynä paras kansallinen ruokashow.

Yantain miljoonakaupungissa vallitsee Gourmand Awardsien aikaan kansainvälinen henki. Yhteisen asian äärelle on kokoontunut kymmeniä kansallisuuksia eri puolelta maailmaa. Paikalle ovat valikoituneet alan parhaat tekijät kilvoittelemaan hyvässä hengessä vuoden 2016 maininnoista omissa kategorioissaan.

Kaikissa sarjoissa on kirjoja mukana 205 maasta. Keittokirjakirjailijat, kokit ja kustantajat ympäri maailmaa kohtaavat toisensa Yantaissa.


Lähde: Iltasanomat ja Savon sanomat