Kuukauden kilpiravintola Ravintola Roux on yksi harvoista Helsingin ulkopuolelta valituista Vuoden Ravintoloista

20.2.2017Vuonna 2007 kauniiseen satavuotiaaseen jugendtaloon Lahden keskustaan rakentui tyylikäs ja ajaton ravintola, jota aluksi jopa Lahdessa hieman oudoksuttiin. Varsin nopeasti Ravintola Roux kuitenkin vakiinnutti asemansa - tasokas ruoka, laaja viinivalikoima ja totuttua ystävällisempi palvelu sulatti sydämet.

Luonto ja Lappi ovat keittiöpäällikkö Sami Häkkisen inspiraation lähde. "Ripaus Lappia tulee aina näkymään Roux`n listalla - sieltähän ne parhaat perunatkin tulevat", vakuuttaa mies, joka tietää mistä puhuu. "Luonnollisesti suosimme paljon myös lähiruokaa. Selkeät maut ja puhtaat kotimaiset raaka-aineet yhdistettynä perinteiseen käsityökeittiöön - se on siinä", kertoo itsekin kalastusta ja metsästystä tilaisuuden tullen harrastava keittiömestari. Lähi- ja villiruoka ovat siis Roux`n juttu ja tärkeänä pidetään myös sitä, että pienet toimijat tukevat toisiaan tässä voimakkaasti ketjuuntuvassa ravintolabisneksessä.

Suomen Gastronomien Seura ry myönsi Roux`lle Vuoden ravintola 2016 -tunnustuksen. 30-vuotisen historian aikana tunnustus on myönnetty vain muutaman kerran Helsingin ulkopuolella olevalle ravintolalle. Tinkimätön 10 vuoden uurastus sai vihdoin kruununsa ja siitä saa Roux`n ohella olla ylpeä koko Lahti.

Pitkään hieman uneliaalta vaikuttanut lahtelainen ravintolakenttä on herännyt eloon ja osin juuri Roux`n menestyksen myötä. Uusia paikkoja on syntynyt ja tästä rohkaistuneena Häkkiset avasivat elokuussa toisen ravintolan Lahden keskustaan. Bistro Popot oli hitti heti avautuessaan ja sehän kertoo vain siitä, että hyvälle ruoalle ja viinille on tilausta.

Lue lisää Ravintola Rouxista