Sanna Rahkonen uusi tulevaisuuden lupaus keittiöalalla – Selkeä voitto nuorten kokkien suomenmestaruuskilpailussa

22.1.2017

Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailuissa Oulussa kahdeksan nuorta keittiöalan ammattilaista ottivat mittaa toisista valmistamalla yllätysraaka-aineista kolmen ruokalajin menun. Kilpailun voittanut Sanna Rahkonen lähtee seuraavaksi taistelemaan voitosta kansainvälisiin kilpailuihin. Syyskuussa maailman parhaat nuoret kokit kilpailevat Saksassa.  

Kilpailussa arvioitiin sekä keittiötyöskentelyä että valmistettujen annosten makua. Toisesta ja kolmannesta sijasta käytiin tiukka taistelu. Jussi Piiroinen sijoittui lopulta toiseksi vain 0,2 pisteen erolla kolmanneksi tulleeseen Oona Lylyyn. ”Kilpailumuotona korikilpailu, jossa raaka-aineet eivät ole ennalta tiedossa, on erityisen haastava.” Kilpailussa pärjääminen vaatii monipuolista keittotaitoa ja raaka-aineiden ymmärtämistä” Kilpailun johtaja, opetusneuvos Martti Lehtinen kertoo.  

Oulussa kasvaa nuoria huippuammattilaisia

Oulun ravintoloissa työskentelevät ovat pärjänneet nuorten kokkien kilpailussa huomattavan hyvin. Kärkikolmikon molemmat naiset tulevat Oulusta. Sanna Rahkonen työskentelee Lapland Hotels Oulun keittiössä ja Oona Lyly Ravintola Hugossa. Myös edellisen vuoden suomenmestari Atte Lassila oli kotoisin Oulusta.

Kansainvälisissä kilpailuissa suomalaiset ovat voittaneet mestaruuden kahdesti.  Arto Rastas voitti vuonna 2005 ja Lasse Koistinen neljä vuotta myöhemmin, vuonna 2009. Laura Virolainen sijoittui hopeasijalle vuonna 2015. Nuorten Kokkien maailmanmestaruudesta on kisattu vuodesta 1977 lähtien.

Nuorten kokkien SM-kilpailu on Suomen merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön, Chaîne des Rôtisseurs, järjestämiä. Kilpailun tavoitteena on rohkaista nuoria ammattilaisia kehittämään ammattitaitoaan. Kilpailu pyrkii lisäksi kehittämään, ylläpitämään ja vaalimaan suomalaisen keittiön perinteitä.

 

Lisätietoja kilpailusta:
Martti Lehtinen
Conseiller culinare       
puh. 040-5040863
chef.martti.lehtinen@gmail.com