TERVETULOA!

Intohimoisten harrastajien ja ammattilaisten yhteinen rakkaus ruokaan ja viineihin. 

Chaîne des Rôtisseurs on kansainvälinen gastronominen järjestö, joka toimii yli 75 maassa. Yhdistämme intohimoiset ruokaharrastajat ja ravintola-alan ammattilaiset, jotka jakavat samat arvot laadusta, hienosta ruokailusta ja kulinaarisen taiteen arvostuksesta. Vastaamme Jeunes Chefs ja Sommeliers SM- ja MM-kilpailuista. Laadukkaille ravintoloille ja myymälöille myönnetään vuosittain Chaîne des Rôtisseurs-kilpi. 

Ajankohtaista

HUOMIO! Ranskasta lähetetty jäsenpostia osalle jäseniä

Kansainvälinen katto-organisaatiomme Ranskasta on lähettänyt tällä viikolla osalle jäsenistä postia otsikolla "new member", vaikka tarkoituksena on ollut lähettää viesti otsikolla "new user". Kyseessä on kansainvälisen jäsensivun käyttöön liittyvä viesti, jonka tarkoituksena on ollut kannustaa jäsensivustoa käyttämättömiä jäseniä vierailemaan omilla jäsensivuillaan. Pahoittelemme sekaannusta, Ranska on lähettämässä korjaavan viestin. Jäsenyytesi on kaikin puolin kunnossa ja uudistuksia tai katkoja siihen ei ole tullut.

WORLD CHAÎNE DAY 20.4.2024

Tänä vuonna kansainvälistä Rôtisseurs-kilpipäivää vietetään lauantaina 20.4. Gastronomiatietoa ja herkkutapahtumia ympäri Suomea kilpiravintoloissa ja paikoin jopa jollain toreilla. Seuraa ilmoitteluamme!

Espoon Hannuksessa sijaitseva Wotkin’s lihan ja kalan erikoismyymälä noteerattiin laatu- ja palvelutasoltaan niin tasokkaaksi, että heille myönnettiin 28.2.2024 Chaîne des Rôtisseurs-kilpi. Wotkin’s Hannus on jatkoa Lihatukku Veijo Votkin Oy:n Helsingin Sörnäisissä jo vuonna 1978 avattuun laatutuotteiden lihamyymälään. Wotkin’s tehtaanmyymälälle myönnettiin puolestaan Chaîne des Rôtisseurs-kilpi vuonna 2004. Kuvassa Asmo ja Irja Votkin.
Tour de Chaine -kilpikiertue esittelee kaikki Suomen Rôtisseurs-ravintolat Rôtisseurs-kilpi ei ole fine dining-tunnus, vaan laadukkaan ja omassa kategoriassaan parhaimmistoon kuuluvan ravintolan kilpi. Kilpi on yksi varteenotettava peruste valita ravintola Michelin tai 50 parasta ravintolaa- listauksen rinnalla. Kiertuevideot ravintoloista julkaistaan sosiaalisen median kanavissa.

Nuorten kokkien Suomen mestari 2024 on Tatu Ollila

Lapland Hotel Pallaksen kokki Tatu Ollila voitti tämän vuoden alle 27 vuotiaiden nuorten kokkien SM-kilpailut. Muita tulevaisuuden huippukokkeja ovat hopealle tullut Lauri Tiilikainen, Jyväskylä ja Jasper Juutinen, Turku.

Nuorten sommelierien eli Jeunes Sommeliers MM-kilpailut pidetään Lissabonissa 16-20.10.2024. Jos olet alle 27-vuotias viiniammattilainen, hae Suomen edustajaksi kilpailuun! Seuraavaan karsintakilpailuun ottaa ilmoittautumisia vastaan oman asuinalueesi voutikuntamme Vice-Echanson. Alueellinen osakilpailu on teoriakoe ja kahden viinin analysointi. Yhteystiedot voutikuntiin löydät tästä. Ja lisätietoja kilpailun kulusta löydät kansainväliseltä sivustoltamme tästä.