Paistinkääntäjät kirjailijoina

23.5.2013

Karjalan voutikunnan jäsenet Ulla Liukkonen, Helena Lylyharju ja Kari Martiala ovat julkaiseet uuden kirjan Karjalaisesta keittiöstä. Kirjassa käydään läpi perinteisiä karjalaisia herkkuja tuoreella otteella.

Karjalaisen keittiön sydän on uuni, jonka lämmössä paistuvat piirakat, rieskat, leivät, puurot ja liha- ja kasvisruoat. Hitaasta, pitkästä kypsentämisestä uunin lämmössä on tullut suosittu ruoanvalmistustapa huippuravintoloissakin.

Karjalainen keittiö rakentuu  Ulla Liukkosen muhevista karjalaistarinoista ja ruokaohjeista, jotka saavat arominsa tuoreista ja rehdeistä kotimaisista raaka-aineista. Karjalaisten ruoanvalmistusmenetelmien salaisuudet – lihan hauduttaminen pitkään mureaksi uunissa, herkulliset leipomukset, metsän sienet ja marjat sekä puhtaiden vesien kalat ja luonnon yritit – avautuvat lukijalle moderniin keittiöön sovellettuina ja testattuina resepteinä.

Komeasti toteutetussa kirjassa on noin 100 maistuvaa ruokaohjetta alkuruoista ja pääruoista perinnejälkiruokiin ja ruokajuomiin. Muhevien karjalaisten makujen lisäksi teos tarjoilee runsaasti tietoa karjalaisista ruokaperinteistä ja - kulttuurista sekä raaka-aineista ja valmistusmenetelmistä.

Kirjan on julkaissut Karisto Oy. Kirja julkaistaan syyskuussa 2013. Julkaisun jälkeen kirja on tilattavissa muun muassa Kariston verkkokaupasta