Pikkukokit ahkerina Lahdessa – Paistinkääntäjien koululaistapahtuma keräsi noin 30 innokasta koululaista kokkaamaan

29.4.2013

Lauantaina 27.4 kokoontui Lahden Kunnaksen koululle innokkaita 6-luokkalaisia, Lahden voutikunnan jäseniä sekä Koulutuskeskus Salpauksen tarjoilijaopiskelijoita valmistamaan maittavan lounaan oppilaiden vanhemmille. Oman lisänsä päivän urakkaan toi keittiöolosuhteet – koko kolmen ruokalajin lounas tuli valmistaa ilman varsinaista valmistuskeittiötä. Käytettävissä oli vain uuni.

 

Pikkukokit tarttuivat pelotta haasteeseen. Koululaisten suosikkiruokalajeista oli koottu menu, jonka alkuruokana oli raikas melonisalaatti sekä uunituoreita sämpylöitä, pääruokana uuniperunat kolmella täytteellä ja jälkiruokana suklaakiisseli vadelman ja kermavaahdon kera. Noin 140 annoksen valmistamineen oli varattu aikaa neljä tuntia. Kokkaamisen lisäksi oppilaat huolehtivat myös salin tyylikkäästä kattamisesta, aivan kuin missä tahansa ravintolassa.

Tavoitteena on, että koululaistapahtumaa järjestettäisiin myös muissa Suomen voutikunnissa ja täten osaltaan levittäisi kotiruoan arvostusta kodeissa. Lahden alueen kouluissa on järjestetty koululaisten ruoka- ja kokkaustapahtuma vuosittain jo vuodesta 2003 alkaen.

Kiitos tapahtuman yhteistyökumppaneille:
Vääksyn Mylly
Vihannespörssi Oy
Retsobol Oy, Salpausselän Kala
KesPro
Wihuri Oy, Metro
Ravintola Roux
IPA itsepalvelupesula
Ahtialan kukkakauppa

Lue lisää tapahtumasta