Ajankohtaista

Paistinkääntäjät ovat mukana huhtikuussa 2017 ilmestyvän Suomalaisen gastronomian historia –teoksen (Gummerus 2017) kokoamisessa. Itsenäinen Suomi täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Suomen Keittiömestarit, haluamme olla juhlavuoden kunniaksi mukana nostamassa Suomea ruokamatkailumaana maailmankartalle.
Viiniexpon yhteydessä järjestettävään kilpailuun voi osallistua 21-30-vuotias Suomessa alalla työskentelevä viini-alan ammattilainen, jolla on suosittelijana Paistinkääntäjä-järjestön jäsen.
Turun ydinkeskustassa, aivan Aurajokirannassa on paikka, joka on tunnettu laadusta niin ruuan, kattauksen kuin asiakaspalvelunkin suhteen. Sinne pääsee kuitenkin vain kutsusta - pöytävarauksia ei oteta.
Vuoden kilpiravintola -tunnustus myönnettiin pitkästä aikaa muulle kuin helsinkiläiselle ravintolalle. Ravinto Rouxin pitkäaikainen työ gastronomian edistämiseksi ja vaalimiseksi sai tunnustuksen, kun Suomen gastronominen seura valitsi sen vuoden ravintolaksi.
Helsingin voutikunta esittelee alueensa kilpiravintoloita. Helmikuussa vuoron saa ravintola Lehtovaara.
Atte Lassila Oulusta voitti selkeällä erolla lauantaina 30.1 järjestetyt alle 27-vuotiaiden nuorten kokkien Suomenmestaruuskilpailut Raisiossa. Hän työskentelee Ravintola Hugossa Oulun uudella Seurahuoneella. 20-vuotias Atte Lassila tarjoili tuomareille maukkaat annokset, joissa maut muodostivat harmonisen kokonaisuuden. Voiton myötä Lassila lähtee edustamaan Suomea syksyllä järjestettäviin Nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin Manchesteriin Iso-Britanniaan.
Alle 27-vuotiaiden nuorten kokkien Suomenmestaruuskilpailussa voitosta taistelee 11 finalistia, jotka ovat selvittäneet paikkansa kilpailuun alueellisen karsinnan perusteella. Voittaja lähtee edustamaan Suomea syksyllä järjestettäviin Nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin Manchesteriin Iso-Britanniaan.
Juttusarjassamme luomme katsauksen kilpiravintoloihin ympäri Suomea.
Helsingin voutikunta esittelee alueensa kilpiravintoloita. Ensimmäisenä vuorossa on nuorekasta ruokafilosofiaansa legendaarisessa miljöössä esittelevä ravintola Savoy.
RSS ATOM