Ajankohtaista

Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, Taitaja –kilpailu, järjestettiin Seinäjoella 10.-12.5.2016. Tarjoilija ja ravintolakokki- osakilpailujen voittajat palkittiin Paistinkääntäjien kiertopalkinnolla sekä henkilökohtaisella, pysyvällä palkinnolla.
Kilpipäivän juhlaillallinen nautittiin Taaperrelleella, jossa TAMKin oppilaat olivat mukana toteuttamassa Gastronomian historia – illallista.  Kilpipäivän illallisesta ja molekyylikeittiöstä oli kooste Ylen Aamu-TV:ssä 30.4.
Helsingin voutikunta esittelee alueensa kilpiravintoloita. Toukokuussa vuorossa on Haikon Kartano.
Kilpipäivä näkyi sosiaalisessa mediassa entistä laajemmin. Kuvien ja viestien myötä oli mahdollista päästä seuraamaan eri tapoja viettää kilpipäivää sekä meillä että maailmalla. Viesteistä välittyi herkullisia ruoka-annoksia, iloisia ihmisiä ja upea väriskaala erilaisia käätyjä.
Seinäjokelaiselle Ravintola Juurella on saanut Chaîne des Rôtisseurs-kilven. Kilpi luovutettiin Miia Keski-Nikkolan ja Jani Unkerin luotsaamalle ravintolalle juhlallisesti 20.4.2016. Kilven luovuttivat Suomen Valtavouti Ari Arvonen ja Pohjanmaan vouti Kaj Lax noin 35 Pohjanmaan Paistinkääntäjät ry:n jäsenen ja avecin todistaessa tapahtumaa.
Lauantaina 23.4.2016 juhlittiin korkeatasoista ja laaja-alaista ruokaosaamista sekä ravintoloissa että alan myymälöissä. Kaikille avoimia Rôtisseurs-kilpipäivän tapahtumia ja kampanjoita järjestettiin ympäri Suomea. Suomalaislähtöinen teemapäivä on kahden vuoden aikana levinnyt ennennäkemättömän laajalti ympäri maailmaa ja tänä vuonna gastronomista osaamista juhlistettiin jo lähes 30 maassa.
Ravintola PikkuVELI on Keski-Pohjanmaalla Ylivieskan keskustassa ravintola, jonka toimitusjohtajan, Maître Rôtisseur Jari Ruonakosken sydämen asia on lähiruuan tarjoaminen.
Lahden Seurahuoneen Hämesalille luovutettiin kilpi 1.4. usean vuoden tauon jälkeen.
Tunnettu Lapin ruokakulttuurin puolestapuhuja, vaalija ja edistäjä keittiömestari Tapio Sointu on kuollut.
ViiniExpon yhteydessä Helsingin messukeskuksessa 19.3.2016 järjestettyjen nuorten sommelierien Suomen mestaruuskilpailuissa kultaa voitti Ravintola Sinnessä Helsingissä työskentelevä Edmund Liew. Kilpailu koostuu kuudesta eri osa-alueesta joihin lukeutuu teoriakoe, juomien tunnistamista sekä tarjoilua. Voiton myötä Liew edustaa Suomea kansainvälisissä Nuorten sommelierien kilpailuissa Liechtensteinissa.
RSS ATOM