Ajankohtaista

Kapitulimme Marskin Merkeissä on nyt vietetty ja on yhteenvedon aika. Heti kapitulin alussa oli havaittavissa positiivinen ja hyvän mielen asenne. Se heijastui myös kaikkiin niihin ihmisiin ja osallistujiin, jotka osaltaan toteuttivat kapitulin järjestelyt ja huolehtivat  niistä palveluista, joita toteuttaminen vaati.
Tampereella nautittiin 14.–18.8.2017 loistavasta pintxotunnelmasta, jopa 54 ravintolaa kilpaili annoksellaan yleisön suosiosta. Lisäksi tuomaristo valitsi gastronomisesti kiinnostavimman annoksen. Tuomaristo katsoi parhaaksi pintxon luojaksi Fabric Bistro & Barin ja yleisön suosikkina jyräsi jo kolmannen kerran Pikkubistro Kattila. Vaikka ravintoloiden määrä oli kasvanut 20:lla vuodesta 2016, myös yleisöä oli liikkeellä arviolta 37 % enemmän kuin viime vuonna. Ilahduttavaa oli myös se, että perheet kiersivät paikkoja lastensa kanssa. Tamperradassa on helppoa tutustua uusiin itselle tuntemattomiin ravintoloihin pikkurahalla ja näin kilpailupaikat saivat viikon aikana satoja uusia ystäviä. Parhaimmillaan ravintolat kolminkertaistivat edellisvuoden kävijämääränsä.
Ruoka- ja seurusteluravintola Casseli tarjoaa korkeatasoisia makuelämyksiä Lahden satamassa Vesijärven rannalla Sibeliustalon naapurissa.
Chaîne des Rôtisseurs - järjestön merkitys Suomen gastronomian kehittymisessä ja vaalimisessa vahvistui entisestään. Tämä on nähtävissä niin nuorten aktiivisten harrastaja- ja ammattilaisjäsenten lukumäärän kasvussa kuin lisääntyneessä kiinnostuksessa kilpitunnukseen, joka myönnetään ravintoloille ja elintarvikeliikkeille tunnustuksena korkeasta laadusta.  
Ravintola Kappelista tuli kesäkuussa Suomen 74. ja Helsingin 12. Paistinkääntäjien Rôtisseurs-kilven haltija. Lisäksi kilpi on myönnetty Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloille sekä jäänmurtaja Urholle.
Tampereella ravintola Suomalaisella Klubilla 29.5.2017 järjestetyn Vuoden Nuori Sommelier -kisan finaalitaisto ratkesi helsinkiläisen Saara Alanderin voittoon. Muuten kisa olikin tamperelaisosaajien juhlaa, sillä toiseksi sijoittui Kirsi Seppänen ja kolmanneksi tuli Juulia Eloranta. Aikaisemmin kisatussa semifinaalissa oli 6 osanottajaa, joista finaaliin pääsi kolme. Kilpailun voittanut Alander lähtee syyskuussa edustamaan Suomea Unkariin MM-kilpailuihin.
Kuopiolaisen kilpiravintola Urbanin Keittokirja-niminen teos voitti hopeaa sarjassa Best TV-Chef Europe eli paras tv-kokki Euroopassa. Iltalehden resepteistä koottu Arjen luxus -keittokirja (Readme.fi 2016) voitti oman sarjansa kansainvälisessä Gourmand Awards -kilpailussa, joka tunnetaan keittokirjojen Oscar -kilpailuna.
Nuorten ammatillisen koulutuksen päätapahtuma Taitaja2017 Helsinki, järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 15.–18.5.2017. Nelipäiväisessä tapahtumassa alle 21-vuotiaat tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat SM-ammattitaitokilpailun mitaleista yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla.
Turun taidemuseonmäellä toimiva ravintola, jolla on pitkät perinteet. Aikoinaan vain klubiravintolana toiminut paikka on nykyisin avoinna kaikille, ja uusi ravintoloitsija on ottanut ravintolan valikoimaan muun muassa kotiruokalounaan ja ilta-aukiolot. 
Kilpailuannoskuvat on julkaistu.
RSS ATOM