Ajankohtaista

Paistinkääntäjien järjestämien Vuoden Nuori Kokki 2014 ja Vuoden Nuori Sommelier- kilpailut käydään Jyväskylän ammattiopistossa, Priimuksella lauantaina 18.1.14. Päivä huipentuu upeaan neljän ruokalajin illalliseen. Tervetuloa mukaan!
Martti Lehtiselle opetusneuvoksen arvonimi Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt opetusneuvoksen arvonimen keittiömestari Martti Lehtiselle. Lehtisellä on takanaan vuosikymmeniä kestänyt, merkittävä ja monipuolinen toiminta suomalaisen ja keskisuomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä ja esille nostajana. Hän on kehittänyt kansallista ja kansainvälistä kilpailutoimintaa sekä ruokakulttuuria ja edistänyt alan ammatillista osaamista ja kansainvälisyyttä Suomessa ja maailmalla. Eläkkeelle Martti Lehtinen jäi Jyväskylän ammattiopistosta maaliskuussa 2013, mutta osallistuu edelleen aktiivisesti kotimaiseen ja kansainväliseen alan toimintaan. Hän palasi äskettäin Istanbulista jossa hän tuomaroi paistinkääntäjien kansainvälisessä kilpailussa. Lehtinen asuu Äänekoskella.
Elisa Närhi, 26, ravintola Näsinneulan pääsommelier on aiemmin valittu Suomen parhaaksi nuoreksi sommeleiriksi. Nyt hän edusti Suomea Washingtonissa Yhdysvalloissa kilpailussa parhaan kansainvälisen nuoren sommelierin palkinnosta yhdentoista muun kilpailijan kanssa ja sijoittui jaetulle neljännelle sijalle.
Luonnon hehkua tunturimaisemissa ja Lapin herkkuja. Opi myös yrttien ja luonnokasvien monipuolista käyttöä.
RSS ATOM